Zavřít reklamu

Ak sa spomenie pojem Epic Games, drvivá väčšina ľudí si v mysli automaticky vybaví hru Fortnite. Populárny Battle Royale titul je bez pochyby jedným z hnacích motorov štúdia, no mnoho ľudí zabúda na jeden z najväčších herných franchiseov vôbec. Štúdio Epic sa preslávilo hlavne vďaka sérii Gears of War, ktorá patrí medzi ikonické exkluzivity konzoly Xbox.

Pôvodná trilógia zobrazujúca zoskupenie Delta pod vedením Marcusa Fenixa sa stala svojho času kasovým trhákom a výrazne prispela k návratu Microsoftu na výslnie moderného gamingu. Následnú hru s podtitulom Judgment sprevádzali výraznejšie slabšie ovácie, no s príchodom štvrtého dielu a nedávneho oznámenia Gears 5 a Gears of War Tactics, sa sága opäť hlási o slovo.

Na tohtoročnej konferencii E3 sme boli svedkami neočakávaného oznámenia, ktoré prezradilo že tematika Gears of War príde aj na obrazovky mobilných telefónov. Tešiť sa tak môžeme na Gears Pop, ktorý hlási príchod na iOS. Pôjde o neformálnu verziu pôvodných bojov s rasou Locust a to všetko v prevedení známych figúrok Funko POP.

To o akú hru sa bude jednať sme sa zatiaľ nedozvedeli. S určitosťou je možné povedať, že pôjde o strieľačku, no v akej forme si netrúfame odhadovať. Mohlo by ísť o podobný titul ako v prípade hry Halo: Spartan Strike od Microsoftu alebo prípadne Minigore 2: Zombies.

Príchod mobilného titulu zatiaľ nie je konkrétne špecifikovaný, vieme len, že sa ho dočkáme niekedy v priebehu budúceho roka. Ak sa teda považujete za fanúšikov série Gears of War, určite vás poteší adaptácia tejto hry na obrazovku vášho iPhonu, či iPadu.

Gears POP

Dnes nejčtenější

.