Zavřít reklamu

O příchodu iPadu Pro s bezrámečkovým designem a technologií Face ID se ve světě spekuluje již poměrně dlouho. Ze zpráv z minulých týdnů to vypadalo dokonce na to, že Apple odhalí světu tento produkt již na WWDC, která se konala minulý týden. K tomu sice nakonec nedošlo, jedna novinka z iOS 12 však příchod tohoto iPadu přeci jen potvrdila.

Již po skončení WWDC jsme vás informovali o tom, že na iPad dorazily gesta z iPhonu X, kterými se právě tento bezrámečkový telefon ovládá. Nově tak vyvoláte ovládací centrum na iPad vytažením z rohu, jako tomu je u iPhonu X. Je tedy víceméně jasné, že si Apple chystá půdu pro příchod nového tabletu. Jak ale bude přesně vypadat?Konceptů se v minulých týdnech objevilo již mnoho. Jedni jsou přesvědčeni o tom, že Apple vytvoří v horní části displeje po vzoru iPhonu X výřez, díky čemuž by mohly být rámečky okolo displeje skutečně velmi tenké. Druzí jsou naopak přesvědčeni o tom, že Apple kvůli lepšímu držení iPadu přeci jen úzké rámečky okolo displeje ponechá, byť budou oproti těm současným nesrovnatelně tenčí. K této teorii se pak přiklání i portál phonearena, který před pár dny zveřejnil velmi povedené rendery, na který právě iPad Pro s užšími rámečky, ve kterých jsou zabudovány všechny senzory, zobrazuje. 

Jak můžete sami vidět, iPad vypadá s tímto designem opravdu velmi dobře a souměrně. Jak už jsem navíc psal v předchozím odstavci, díky širším rámečkům by se lépe držel, jelikož by jeho uživatel nezasahoval rukou do displeje, což by mohlo způsobovat problémy při ovládání. To vše ale za cenu menšího displeje

Na druhou stranu rendery iDropNews, které jsme vám ukazovaly již v minulých měsících, počítají právě s výřezem v displeji. Díky němu by mohl displej o něco povyrůst a navíc by se díky němu iPady od Applu odlišily od konkurence ještě výrazněji. Je totiž jasné, že podobný design na trhu s tablety jen tak nenaleznete. 

A jaký iPad Pro byste v nabídce Applu viděli raději vy? Dali byste přednost spíše užším rámečkům a výřezu v displeji, který mnohým fanouškům Applu nedá spát ani třičtvrtě roku po představení iPhonu X, či byte raději koupili iPad se širšími rámečky, které však budou souměrné na všech stranách? 

PhoneArena Team

Dnes nejčtenější

.