Zavřít reklamu

Apple začal prodávat iPhone X v listopadu loňského roku, přičemž Tim Cook od té doby několikrát prozradil, že iPhone X je nejprodávanějším iPhonem každý týden. Vlajková loď cupertinské společnosti je opravdu oblíbená, což potvrzuje i poslední zpráva analytické společnosti Counterpoint Research. Ovšem již není nejprodávanějším smartphonem na světovém trhu. Předběhly ho modely Galaxy S9 a Galaxy S9+ od Samsungu.

Galaxy S9+ se v žebříčku nejprodávanějších smartphonů na světě za duben umístil na prvním místě. Dobrou zprávou ale je, že iPhone X byl v dubnu nejprodávanějším modelem kalifornského giganta, a tím si získal 2,3% podíl na trhu se smartphony.

Stejný tržní podíl získal také iPhone 8 Plus, který se umístil hned za iPhonem X, a menší bratr iPhone 8 získal 2,2% podíl na trhu. Galaxy S9+ a Galaxy S9 měly za duben stejný tržní podíl, a to ve výši 2,6 %.

I když se na prvních dvou místech neumístil jablečný telefon, stále Apple celosvětovému trhu se smartphony dominuje, protože na seznamu nejprodávanějších smartphonů se objevilo pět jeho modelů. Nejvíce procent trhu však patří samozřejmě Samsungu, který jej ovládá i díky svým levným modelům pro vybrané země.

Seznam dále ukazuje, že uživatelé preferují větší displeje. Stejně jako zákazníci Applu mají rádi velké displeje, tak i zákazníci Samsungu.

Counterpoint-April
PanzerGlass iPhone X FB

Dnes nejčtenější

.