Zavřít reklamu

Apple se po nedávné WWDC začal více zajímat o problematiku kryptoměn a stanovil vývojářům ohledně jich jisté mantinely. Výsledek je takový, že zakázal jakoukoli těžbu kryptoměny na svém zařízení. V pokynech pro přezkum App Store se nově objevila celá sekce pojednávající o kryptoměnách. Apple nově zakazuje aplikace, včetně reklam třetích stran, které na pozadí spouští nesouvisející procesy. Takovým procesem může být například jakýkoli druh těžby virtuální měny. Apple ale nezakázal digitální peněženky, které umožňují virtuální měnu ukládat.

Nejde o nijak zásadní změnu. Postoj Applu ke kryptoměnám byl vidět už v roce 2014, kdy z App Store smazal aplikaci Coinbase. Následně ji sice vrátil, byl ale nucen vydat prohlášení, ve kterém schválil pouze takový přenos schválených virtuálních měn, který není v rozporu se zákonem země, na jejimž území bude transakce probíhat.

Je spíše nepravděpodobné, že by se někdo pokusil skrze iPhone nebo iPad těžit například Bitcoin. Proces je to velmi energeticky i výkonnostně náročný. Společnost tak tímhle krokem spíše myslí do budoucnosti, kdy se možná objeví kryptoměny, jejichž těžba nebude vyžadovat tolik výkonu. Podle posledních zpráv klesl Bitcoin, podobně jako valná většina kryptoměn, v posledních dnech o zhruba 8%. Jeho momentální hodnota je tedy okolo 6750 dolarů.

Bitcoin

Dnes nejčtenější

.