Zavřít reklamu

Herní titul The Legend of Zelda: Breath of Wild, který je výsadou herní konzole Nintendo Switch, posbíral spousty ocenění a veřejnost čeká, zda Nintendo vydá hru také pro jinou platformu. Úžasný pohled se naskytnul příznivcům operačního systému iOS v Číně. Tento týden se totiž z ničeho nic objevila Zelda ke stažení na App Store.

Záhy se bohužel ukázalo, že se jednalo o pouhou kopii. Hra s názvem The Legend of  Zelda: Breath of Wild Adventure Journey lákala na screenshoty s původní hry, na kterých byly ovládací prvky uspořádány tak, aby to vypadalo jako na operačním systému iOS. Pozorným mohl už popis aplikace ledacos napovědět. V titulku stálo, že se jedná o vysoce kvalitní remake PC verze. Žádná Zelda ale na PC nikdy oficiálně nevyšla.

Takhle vypadala hra na čínském App Store:

zelda-copy

Zelda je opravdový herní pojem, proto není divu, že podobných her je v App Store ke stažení celá řada (nejvíce se asi blíží Oceanhorn). Otázkou zůstává, jak se v podstatě herní klon dostal do App Store i přes přísný schvalovací proces společnosti Apple. Asi tedy není divu, že hra The Legend of Zelda: Breath of Wild Adventure Journey z App Store zmizela. Možná ale ne napořád, pokud vývojář nedostal ban. Hra byla stažena kvůli porušení autorského práva, možná bude tedy stačit pouze změnit název.

Nejnovější Zelda ale nejspíše i nadále zůstane záležitostí pouze konzole Nintendo Switch. Pokud jste ale o koupi této herní konzole někdy uvažovali, věřte, že Zelda, která mimo jiné obdržela cenu za hru roku 2017, za to stojí.

the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild-fb

Dnes nejčtenější

.