Zavřít reklamu

Siri není ve světě technologií jediným hlasovým asistentem. Máme tu Cortanu od Microsoftu, Asistenta od Googlu nebo například Alexu od Amazonu. Minimálně Asistent Googlu a Alexa od Amazonu jsou pak mnohými označovány za daleko lepší asistenty, než je Siri. Ta je totiž do značné míry omezená, což samozřejmě mnohým uživatelům pije krev. V Apple Watch jste však doposud to, na jakého asistenta chcete spoléhat, moc na výběr neměli. To se ale mění. 

Americký technologický web The Verge nalezl v App Store velmi zajímavou aplikaci zvanou „Voice in a Can“, která vám umožní mít ve svém zařízení hlasového asistenta Alexu. Ta funguje díky synchronizaci s vašim účtem u Amazonu. Ve Spojených státech umí aplikace běžet i bez přítomnosti iPhonu, data si berou hodinky samy díky podpoře LTE. U nás se tohoto řešení ještě nějakou dobu nedočkáme, proto pří případném používání aplikace je třeba mít kvůli internetu iPhone u sebe či být hodinkami minimálně připojení na Wi-Fi.

Jelikož se jedná o konkurenční asistentku, jsou její funkce značně omezené. I přesto však přes ní můžete skrze hodinky ovládat například různá zařízení z vaší inteligentní domácnosti, která máte s Alexou právě propojená. Na požadavky ohledně přehrávání hudby či vytáčení telefonních hovorů si však můžete nechat zajít chuť. To vám totiž na Apple Watch dokáže zařídit jen a pouze Siri. I tak se ale jedná o poměrně zajímavou aplikaci, která může potěšit nejednoho milovníka konkurenční Alexy. 

[appbox appstore id1339696720 ]

voice-in-a-can

Dnes nejčtenější

.