Zavřít reklamu

Zatímco někteří analytici předpovídají Applu vynikající prodeje iPhonů, které představí letos na podzim, jablečná společnost je podle všeho k těmto prognózám spíše opatrná. Asijský portál Nikkei totiž kontaktoval své zdroje, přičemž hned čtyři z nich mu údajně nezávisle na sobě potvrdily to, že dodávky komponentů pro letošní iPhony jsou nižší než tomu bylo vloni.

Tento opatrný přístup Applu je vcelku zvláštní. Zatímco vloni si objednal u svých dodavatelů komponenty na výrobu zhruba 100 milionů iPhonů X, 8 a 8 Plus, z letošních komponentů by měl nových iPhonů sestavit zhruba 80 milionů, tedy o 20 procent méně. Přitom se obecně očekává, že letošní iPhony potáhnou o něco více než ty loňské, jelikož budou všechny s bezrámečkovým designem a Face ID, což mnohé uživatele přinutí k upgradu ze svého stávajícího modelu. Těžko však v tuto chvíli říci, co za tímto krokem vlastně stojí.

Krom nižšího počtu nových iPhonů, které Apple hodlá v průběhu následujících měsíců vyrobit, pak Nikkei potvrdil i to, že všechny tři iPhony by měly na pulty obchodů již v září. Problémy s výrobou LCD displejů se totiž údajně podařily zažehnat a přestože ještě není výroba taková, jaká by měla být, pomalu se dostává do na potřebnou hranici. Zdroje též prozradily, že Apple podle dodavatelů vnímá LCD model jako nástroj, kterým letos výrazně zvýší celkový objem prodaných iPhonů.

OLED modelům se potíže vyhýbají především proto, že na jejich výrobě začal Apple pracovat o poznání dříve než minulý rok, přičemž jejich finální kompletace by měla začít již od příštího měsíce. LCD modely by se pak měly u dodavatelů začít sestavovat zhruba v srpnu. 

Vypadá to tedy, že starosti ohledně toho, že nám Apple nové iPhony nadělí po vzoru iPhonu X o pár měsíců později, nejsou na místě. Snad se tedy nestane nic nepředvídatelného a již v září si budeme moci všechny tři modely detailně prohlédnout. Ostatně, i pro samotný Apple by to byla slušná prodejní vzpruha. Snížení objednávky komponentů tak může znamenat ve výsledku jen to, že se Apple poučil z loňska a pochopil, že obří předzásobení není potřeba, jelikož je jeho dodavatelský řetězec schopen iPhony vyrábět poměrně rychle.

iphone x mensi vyrez fb

Dnes nejčtenější

.