Zavřít reklamu

Přesto, že je spoluzakladatel Applu Steve Wozniak zvaný Woz z vedení jablečné společnosti pryč již řadu let, má stále mnoho obdivovatelů, kteří sledují každý jeho krok a hltají každé jeho slovo. O tomto staříkovi je totiž známo, že si nebere s ničím příliš velké servítky a kritikou nešetří ani na účet svého milovaného Applu, kterému kdysi se Stevem Jobsem vdechl život. Tentokrát se však do žádné kritiky nepustil. Zpravodajcům z CNBC se totiž rozpovídal o tom, jak vidí budoucnost Bitcoinu.

O Wozovi se všeobecně ví, že ho svět kryptoměn zajímá a čas od času se k němu proto vyjadřuje. Vzpomenou si můžeme například na jeho nedávný příběh o tom,  jak se nechal nedopatřením okrást o své Bitcoiny, do kterých vkládal velkou důvěru.  Když tehdy tento příběh vyprávěl, hovořil o tom, že když Bitcoiny pořizoval, věřil, že s nimi bude moci platit například ubytování v hotelech a podobné věci, k čemuž však nakonec nedošlo, protože přijímání této měny bylo v té době spíše v plenkách. Pokud byste však čekali, že po této zkušenosti Woz na Bitcoiny zanevře, pletli byste se. 

Urostlý stařík je totiž i nadále přesvědčen, že je Bitcoin obrovským příslibem do budoucna. Jeho nejsilnější stránkou je především to, že za ním prakticky nikdo nestojí a on si žije víceméně vlastním životem. A právě jeho přirozenost by mohla být v budoucnu hlavní zbraní a mohla by překonat veškeré lidské úmluvy, které by se této měně musely podřídit. Zjednodušeně řečeno, Bitcoin a potažmo i jiné kryptoměny by se mohly stát nejdůležitějším, ne-li jediným platidlem světa budoucnosti. Tedy alespoň podle Woze

.

Woz není jediný 

Je vcelku zajímavé, že podobnými myšlenkami se neprezentuje jen Woz, ale také například ředitel Twitteru Jack Dorsey. I ten totiž věří tomu, že má Bitcoin obrovský potenciál do budoucna, ve kterém by mohl hrát veledůležitou roli jako celosvětové platidlo. Oběma mužům je však jasné, že je to spíše běh na dlouhou trať, který může trvat desítky let. 

Bude velmi zajímavé sledovat, jak si tedy kryptoměny a potažmo Bitcoin povede v následujících měsících a letech. Není totiž pochyb o tom, že se jedná o skutečný fenomén, který pohltil miliony lidí po celém světě s vidinou rychlých výdělků. Může ale něco podobného fungovat dlouhodobě? Tím spíš, když je celé šílenství okolo kryptoměn mnohými označováno za nafouknutou bublinu, která co nevidět praskne? Toť otázka. 

APPLE WOZNIAK

Dnes nejčtenější

.