Zavřít reklamu

Od představení nového iOS 12 nás dělí již zhruba den a půl. Není se tak čemu divit, že první betu tohoto systému již začínají mít mnozí testeři pomalu ale jistě prozkoumanou do nejmenšího detailu. Díky tomu se tak začínají na YouTube objevovat první shrnutí všech nových funkcí, vylepšení a změň, které lze v nynější betě najít. Na jedno takové video se můžete podívat na konci tohoto článku.

Ve videu si můžete detailně prohlédnout každičké vylepšení, které Apple do nového systému (minimálně tedy do první beta verze) implementoval. Jelikož je však iOS 12 podle slov Applu zaměřen především na výkon, stabilitu a plynulost, čímž se předchozí verze iOS 11 zrovna příliš chlubit nemůže, nenajdeme v systému žádné obří novinky. Respektive, pár opravdu zajímavých upgradů v čele se stohováním notifikací, přepracovanými aplikacemi Fotky, Akcie či Knihy, a novinkou Čas na obrazovce, tu sice je, rovnat se to například s výrazně přepracovaným Ovládacím centrem, App Storem a dalšími designovými prvky z iOS 11 se tyto změny nemohou. To ale v žádném případě neubírá iOS 12 na kvalitě. Minimálně z první bety je totiž jasně patrné, že méně je někdy více.

Na paměti bychom měli mít při prohlížení novinek v 1. betě iOS 12 i to, že jsme v počáteční fázi testování a mnoho novinek může Apple v jeho průběhu odebrat. Ostatně, skvělým příkladem je AirPlay 2 a možnost Zprávy na iCloudu, kterou Apple vloni testoval též v betách iOS 11 a do finální verze jej přidal až v iOS 11.4 před pár dny.

Pohled na novinky v iOS 12:

Kdyby vás novinky z videa zaujaly a chtěli byste si iOS 12 vyzkoušet, lze tak učinit podle našeho návodu. Přechod na betu iOS 12 bychom však doporučili spíše jen zkušenějším uživatelům, kteří si budou vědět rady i v případě, že bude potřeba kvůli různým chybám návrat na iOS 11. Nás v redakci sice chyby v iOS 12 nijak výrazně nepoznamenávají, stát se ale samozřejmě může leccos. Přechod na betu iOS 12 byste tak měli rozhodně důkladně promyslet a pokud se nyní necítíte, raději vyčkat až na spuštění veřejného beta testování na konci tohoto měsíce. Veřejné bety totiž bývají zpravidla vyladěnější než bety vývojářské.

ios 12

Dnes nejčtenější

.