Zavřít reklamu

Pravděpodobně vás ani nepřekvapí, že trh s chytrými hodinkami roste raketovou rychlostí, zatímco trh s tradičními hloupými hodinkami zaznamenal značný pokles. Jak uvedla analytická společnost IDC, Apple Watch a další nositelná zařízení se v prvním čtvrtletí letošního roku prodávala velice dobře. Celkové prodeje chytrých nositelných zařízení se zvýšily o 28,4 %, kdežto prodeje klasických hodinek klesly o 9,2 %.

„S posunem směrem k inteligentním zařízením začínáme vidět náznaky toho, kam se orientuje trh s nositelnými zařízeními,“ řekl Jitesh Ubrani, senior výzkumný analytik společnosti IDC.

Podle společnosti jsou chytré hodinky oblíbené především kvůli tomu, že dokážou kromě zobrazení času identifikovat nemoci a zdravotní nesrovnalosti. Už mnohokrát jsme vás informovali o tom, že Apple Watch zachránily životy lidí například tím, že uživatele upozornily na zvýšený srdeční tep.

Zdá se, že spotřebitelé vnímají nositelnou technologii jako způsob, jak zvýšit produktivitu a zlepšit zdraví. V posledních několika letech se samotný Apple soustředil na to, aby vylepšil funkce pro zdraví a kondici u Apple Watch.

Zákazníci mají stále větší zájem o Apple Watch, a to i navzdory tomu, že jsou na trhu konkurenční zařízení například od Fitbitu.

apple watch band fb

Dnes nejčtenější

.