Zavřít reklamu

Apple na vývojářské konferenci WWDC 2018 představil funkci zvanou Screen Time, která měří, kolik času jste během dne či týdne strávili jak na samotném iPhonu, tak i v jednotlivých aplikacích. Prostřednictvím funkce si dokonce nastavíte maximální čas, který chcete v konkrétní aplikaci strávit. Apple se totiž zajímá o digitální zdraví, protože spousta lidí je závislá na smartphonech, což je špatně. Veřejnost dokonce obviňuje Apple, že za závislost na chytrých telefonech může, a tak se snaží cupertinská společnost problém vyřešit různými funkcemi, jako je právě Screen Time.

Pokud si neuvědomujete, kolik času na iPhonu denně strávíte, potom vás možná data ze Screen Time doslova šokují. I samotný Tim Cook byl překvapený, jak moc času na iPhonu tráví. CEO kalifornského giganta v rozhovoru pro CNN řekl, že si myslel, že je disciplinovaný, pokud jde o používání iPhonu. Poté, co začal používat Screen Time, aby zjistil, jak dlouho je denně na jablečném telefonu, přiznal, že se mýlil a že jistým způsobem závislosti na iPhonu možná trpí.

„Zařízení není samo o sobě návykové, ale návykové je to, co na něm děláme. Zda je tím slovem závislost či ne, nevím. Každý člověk musí sám rozhodnout, jakmile se mu objeví čísla, co s tím chce udělat,“ řekl Cook.

První pohled na novinky v iOS 12:

Apple odhalí platformu Digital Health v iOS 12. Cook během rozhovoru pro CNN ještě řekl, že Apple věří, že soukromí je základním lidským právem. Dodal, že soukromí se však dostalo mimo kontrolu. Spousta uživatelů si ani neuvědomuje, kdo všechno je na internetu sleduje, kolik toho o něm různé stránky ví a jak velké množství dat o nich je dostupné.

Tim Cook bad FB

Dnes nejčtenější

.