Zavřít reklamu

Včera ve večerních hodinách vypustil Apple první beta verze nových systému iOS 12, macOS 10.14 Mojave, tvOS 12 a watchOS 5, přičemž nejsledovanější je bezesporu první a druhý jmenovaný. Nový iOS 12 si tak samozřejmě okamžitě stáhlo obrovské množství lidí s vývojářskými účty v iPhonech a iPadech, aby si jej vyzkoušeli mezi prvními a udělali si alespoň částečně názor na to, jak se Applu letošní operační systém povedl. A výsledek?

Dle očekávání velmi dobrý. Už na samotné keynote totiž Apple hovořil o tom, že je tento systém zaměřen primárně na výkon a stabilitu, kterou by měli nejvíce pocítit majitelé starších iPhonů. U těch se totiž některé funkce zrychlí i trojnásobně. I díky tomu by tak měly dostat i ty nejstarší iPhony s podporou iOS 12 nový dech. 

Na to, jak si iOS 12 vede na nových i starých iPhonech se můžete podívat v následujících několika videích, kde je novinka porovnávána s iOS 11.4.

Jak můžete sami vidět, iOS 12 nedostatkem dechu rozhodně netrpí a v mnoha případech svého starších bratříčka viditelně překonává. To je ale s ohledem na to, že se jedná o první beta verzi opravdu nevídané. Vzpomeňme si například na loňský iOS 11, který byl minimálně prvních pár beta verzí skutečně špatný a sužovalo ho velké množství chyb, které se Applu nepodařily vychytat ani do jeho zářijového vydání. iOS 12 je ale úplně jiný šálek kávy a slova Applu o zaměření se na výkon skvěle potvrzuje.

Pár screenshotů ze včerejšího představení iOS 12:

Bude velmi zajímavé sledovat, kam se Applu podaří tento systém posunout dalšími beta verzemi. Laťka je totiž už nyní nastavena vcelku vysoko a pokud se podaří těch pár nedodělků, které jej sužují, vyladit k dokonalosti, bude si celý jablečný svět mnout v září ruce. iOS 12 by totiž mohl být tím ztělesněním dokonalého systému, po kterém mnoho uživatelů již pár let tak lační. 

iOS 12 FB

Dnes nejčtenější

.