Zavřít reklamu

Je to pouhých pár hodin po tom, co Apple na vývojářské konferenci WWDC 2018 v San José představil nové verze jeho operačních systémů. Po boku iOS 12, watchOS 5 a tvOS 12 jsme se dočkali i nové verze operačního systému pro Macy a MacBooky – jedná se o macOS 10.14 Mojave. Pokud vás zajímají pouze obrázky, jak nový macOS vypadá, mrkněte na ně níže v galerii. Pod galerií dále najdete pár základních informací a největších novinek o novém macOS 10.14 Mojave.

Poté, co si aktualizujete váš Mac (v mém případě MacBook Pro 2017), se na vás sesype pár informací. Pokud používáte stejné heslo jak na iCloud, tak k přístupu do vašeho Macu, nebude vám přístup povolen a budete nuceni si heslo pro přístup do Macu změnit. Poté, co učiníte tento krok, vám dá macOS na výběr mezi světlou a nebo tmavou variantou systému. V mém případě jsem samozřejmě zvolil tmavou variantu, jelikož mě velice zajímalo, jak vypadá Dark Mode v macOS.

Dark Mode v macOS 10.14 Mojave je jedním slovem úžasný. Samozřejmě, že se jedná o první verzi tohoto nového operačního systému a najdeme zde pár chyb. I tak ale pozitiva převažují nad negativy. Celý systém v tmavé barvě na mě působí nádechem tajemnosti, ale zároveň luxusu. Tento článek jsem ještě k tomu připravoval v noci a zjistil jsem, že onen Dark Mode je svými barvami velice příjemný na oči. Oči ani po delším dívání se na displej nebolí a nejsou utahané tolik, jako v případě světlých barev.

Abychom nezůstali jen u Dark Modu, přesuňme se dále. Svého vylepšení se dočkal například i App Store. Ten se nyní trochu více podobá tomu z iOS. Najdeme zde kategorie a doporučení, včetně dalších vylepšení. Na své si přišel taky samotný Finder a přepracováno bylo také ukládání snímků obrazovky a mnoho, mnoho dalšího. To už bych se ale opakoval, jelikož veškeré novinky, které nám Apple o macOS 10.14 Mojave řekl, už jsme vám sepsali do minulého článku. Tento článek si můžete přečíst kliknutím na odkaz níže.

Pokud byste si i vy chtěli na vašem Macu nebo MacBooku novou verzi macOS 10.14 Mojave vyzkoušet, tak určitě dnes sledujte náš magazín. V odpoledních hodinách se totiž můžete těšit na návod, který vám ukáže, jak nejnovější macOS nainstalovat.

macOS-Mojave-FB-640x334

Dnes nejčtenější

.