Zavřít reklamu

Ačkoliv byla včerejší prezentace nového systému iOS 12 opravdu velmi dlouhá, Apple v ní všechny novinky, které by tento systém měl přinést, nezmínil. Při prohledávání beta verzí totiž narážíme na opravdu zajímavé věci, které nám v budoucnu využívání iPhonů a iPadů slušně usnadní. Jednou z těchto věcí je i vylepšení aktualizací systému, které mohou nyní podle všeho probíhat automaticky.

V Nastavení se objevil v sekci Aktualizace softwaru nový slider, který by měl po zapnutí instalovat veškeré dostupné aktualizace iOS 12 sám od sebe například po vzoru aplikací z App Storu. Uživatelům by tak odpadla starost s otravným odsouhlasováním různých ustanovení, která po nich Apple při aktualizacích softwarů vyžaduje. S trochou nadsázky se tak dá říci, že byste mohli mít po zapnutí této funkce neustále aktuální software v iPhonu či iPadu, aniž byste vůbec o nějaké aktualizaci věděli. V současné době to však stoprocentně říci nemůžeme, jelikož jediné, co o této novince víme, pochází z jediné věty – jejího popisku.

Takto novinka v iOS 12 vypadá: 

Automatické aktualizace můžete vidět například už i u macOS. Na něj se aktualizace instalují zpravidla přes noc a to ještě navíc v situaci, kdy jsou připojeny k napájení. Je tedy vcelku pravděpodobné, že i iPhone, který bude mít povoleny automatické aktualizace, bude muset být připojen k nabíječce, aby update proběhl. 

Uvidíme, jak se tato novinka zachová po vydání druhé beta verze systému, který bude opět o něco stabilnější a celkově vyladěnější. Obecně se však dá říci, že i první vývojářská beta není vůbec špatná. Jejímu rozboru se ale budeme věnovat v samostatném článku, který pro vás dnes připravíme. 

ios-12-developer-beta

Dnes nejčtenější

.