Zavřít reklamu

Už vás šílenství okolo WWDC začíná otravovat? Pak je tento článek přesně pro vás. O chystané konferenci, která vypukne již za několik málo minut, totiž nepadne v následujících řádcích ani slovo. Dnes odpoledne se totiž dostala na světlo světa zpráva od věhlasného analytika Ming-Chi Kua, který se před nějakým časem stáhl do ústraní a opustil analytickou společnost KGI Securities. Ačkoliv jsme si všichni mysleli, že jsou zprávy od tohoto věštce již nadosmrti dobré, opak je naštěstí pravdou. Kuo totiž začal působit pod investiční bankou TF International Securities, pod kterou nás nejspíš bude zásobovat novinkami z jablečného světa. A s čím tedy přišel dnes?

Pokud vám přijde cena za iPhone X přemrštěná, máme pro vás skvělou zprávu. Podle Kuových prognóz, které se velmi často opírají o informace přímo z dodavatelského řetězce Applu, totiž Apple letos zvolí agresivnější cenovou politiku, která by mu měla pomoci dobýt jeho podzimními modely trh. Všechny letošní iPhony tak budou nejspíš levnější, než se původně očekávalo. LCD model by totiž měl stát podle něj 600 až 700 dolarů,  5,8” OLED model 800 až 900 dolarů a iPhone X Plus s 6,5” OLED displejem 900 až 1000 dolarů, což je zhruba o 200 dolarů méně, než mnozí analytici v minulých týdnech spekulovali. Za největší iPhone tak zaplatíme “jen” tolik, co za loňský iPhone X. 

Důvodů, proč je Apple pro letošek ochoten slevit z ceny svých iPhonů, je hned několik. Apple má prý obavy z negativního dopadu vyšší ceny, která by jej mohla na téměř zasyceném trhu se smartphony stát v konečném zúčtování celkem draho. Náklady na výrobu iPhonů budou též letos údajně o něco nižší, díky čemuž bude možné cenu iPhonů tlačit dolů. Třetím důvodem pak bude snaha Applu dostat své iPhony k co nejvíce uživatelům, z čehož může později těžit například díky službám či vytváření ekosystému uživateli, kteří v něm ještě nejsou.

Vše na čas

V neposlední řadě pak Kuo vyvrací zvěsti o tom, že by se Apple potýkal u LCD modelu iPhonu X s výrobními problémy. Minimálně podle něj totiž Apple představí všechny iPhony klasicky v září s tím, že je i v tomto měsíci dodá prvním zákazníkům. Prodeje jablečných telefonů se tak výrazně v tomto období zvýší a utichnou nejdříve ve druhé polovině příštího roku, kdy svět začne pomalu ale jistě očekávat příchod nové generace.

Doufejme, že jsou tedy Kuovy informace přesné a Apple nás skutečně v září potěší trojicí iPhonů za solidní ceny, na které nebudeme čekat až do listopadu. Tento prohřešek si totiž Apple vybral již minulý rok a není zcela jisté, že by mu jej zákazníci odpustili i letos. 

iphone x plus fb

Dnes nejčtenější

.