Zavřít reklamu

Apple Watch sice už mnohokrát zachránily lidské životy, ovšem dokázaly i pořádně zavařit. Své by o tom mohla povídat studentka z Guelphské univerzity, která dostala pokutu ve výši 400 dolarů za to, že během jízdy v automobilu se podívala na Apple Watch, aby zjistila, kolik je hodin.

Victoria Ambrose zastavila na semaforu na červené, policista si všiml, že si s něčím hraje. Ambrose se sice dívala na semafor, ale zrovna když blikla zelená, dívala se do jablečných hodinek. Policista studentku zastavil a dal jí pokutu za to, že používala komunikační přístroj během jízdy.

Podívejte se, jak vypadají Apple Watch Series 3:

V tamním zákonu je stanoveno, že řidič motorového vozidla nesmí mít na očích obrazovku televize, smartphonu, počítače či jiného zařízení. Soud rozhodl, že zákon se vztahuje i na Apple Watch.

Ambrose tvrdila, že se chtěla podívat na Apple Watch, ale obrazovka byla vypnutá, a tak se jí musela dotknout, aby se zapnula. Zároveň ji její právník obhajoval, že Apple Watch nejsou ruční přístroj, ale že se podobají spíše Bluetooth handsfree. Ovšem soud byl jiného názoru. Podle něj, i když jsou Apple Watch menší než mobilní telefon, stále se jedná o komunikační zařízení, které je schopné přijímat a odesílat data elektronicky, i když jsou na zápěstí, a tak řidiče dokážou rozptylovat. „Vyžadují, aby řidič změnil polohu těla a ovládat je dotykem,“ vyjádřil se jeden z právníků vystupující proti studentce. Ještě dodal, že mezi Bluetooth zařízením a Apple Watch jsou rozdíly, například že Bluetooth handsfree nemá obrazovku.

Ale nejedná se o první případ, kdy uživatel Apple Watch dostal pokutu. V roce 2015 dostal i jeden muž pokutu ve výši 120 dolarů za to, že používal Apple Watch za volantem. Ambrose musí zaplatit mnohem více, a to 400 dolarů.

apple watch fb

Dnes nejčtenější

.