Zavřít reklamu

Na světě by se jistě našlo velké množství lidí, kteří by vraždili za možnost pracovat pod legendárním Stevem Jobsem. Ten byl ale kromě jiného proslulý nejen svým perfekcionismem a smyslem pro detail, ale také výbušností a pedantstvím. Poskytnout takovému člověku zpětnou vazbu, týkající se jeho vlastní práce, může být docela oříšek.

Co je špatně?

Marketingový specialista Andy Raskin se na webu Medium podělil o příběh o tom, jak Steve Jobs řešil v době svého působení ve společnosti Pixar zpětnou vazbu od zaměstnanců. Raskin zdroj svých informací neuvádí, prozradil ale, že se jedná o dobře známého pracovníka na vedoucí pozici.

Počátkem nového milénia musel Steve Jobs dělit svůj čas mezi společnosti Apple a Pixar. Většinu svého dne prý trávil v Applu a na Pixar měl času podstatně méně, proto potřeboval co nejrychleji a nejpřesněji vědět, na co se má zaměřit. Organizoval porady, v jejichž rámci se vždy sešlo hned několik týmů najednou, a pracoval na získání zpětné vazby od svých zaměstnanců.

Steve Jobs si byl své pověsti velice dobře vědom, proto mu bylo jasné, že kdyby do pléna položil všeobecnou otázku ve stylu „Má někdo připomínky k vylepšení“, setkal by se nejspíš s rozpačitým mlčením. Místo toho si vybral vždy jednoho ze zaměstnanců a požádal ho, aby mu sdělil jednu jedinou věc, která podle něj ve firmě nefunguje tak, jak by měla. Trpělivě si počkal na odpověď a poté se otázal zbytku týmu, zda s vyjádřením dotyčného souhlasí. Poté stejný postup opakoval u dalších zaměstnanců, dokud nezískal uspokojivý přehled o tom, co si jeho zaměstnanci o chodu společnosti myslí.

Otázky, otázky, otázky

Výše uvedený postup vlastně není u Jobse ničím neobvyklým. Vystavování lidí nečekaným otázkám je praktika, kterou si spoluzakladatel jablečné společnosti oblíbil hned na začátku své kariéry. Všetečné otázky si Jobs rozhodně nešetřil výhradně na firemní meetingy – koncem devadesátých let s oblibou přistupoval do výtahu, kterým se vezli ostatní zaměstnanci společnosti, a vyptával se jich, co naposledy pro firmu udělali a co by na svém projektu vyzdvihli. Legenda praví, že pár takto zpovídaných zaměstnanců muselo firmu po špatně zodpovězené otázce opustit.

Dnes nejčtenější

.