Zavřít reklamu

Od představení nového macOS 10.14 nás dělí již poslední desítky hodin. Doposud jsme však příliš o novinkách, které by se v něm měly objevit, nevěděli. Hovořilo se totiž především o tom, že se Apple u tohoto systému na jeho celkové zkvalitnění opravami chyb a zvýšením výkonu. Jak se ale podle čerstvého úniků zdá, Apple nám do tohoto systému přeci jen několik velmi zajímavých novinek nachystal

Dark Mode i přepracovaný App Store

Vývojář Steve Troughton Smith dokázal vytáhnout z rozhraní API Mac App Storu velmi zajímavé informace, díky kterým tak máme o novinkách, které se v novém systému objeví, skvělý přehled. Podle všeho se tak dočkáme například kýženého tmavého režimu, který přebarví světlé barvy do tmavých odstínů. 

Krom Dark Modu bychom se měli začít těšit i na přepracovaný Mac App Store. Vývojáři se totiž podařilo nalézt video, které by mělo jít v novém App Storu nově přehrát. To ale samozřejmě v tuto chvíli nelze, takže se dá skutečně redesign očekávat. Nejspíš se dočkáme vzhledu obchodu s aplikacemi, který Apple představil u loňského iOS 11. 

Spolu s novým macOS 10.14 by se mohla představit nová verze vývojového prostředí Xcode, které obsahuje balíček profesionálních vývojářských nástrojů pro tvorbu aplikací pro iOS a macOS. Co však nový Xcode 10 nabídne navíc v tuto chvíli samozřejmě nevíme. 

Krom nového Xcode doputuje na macOS i novinka v podobě aplikace Apple News, což je velmi zjednodušeně zpravodajská čtečka od Applu podobná například té od Googlu, která nedávno dorazila na iPhony. Tato čtečka však není v našich končinách bohužel dostupná. 

Takto tmavé prostředí macOS 10.14 a Xcode 10 vypadá:

Název je konečně venku

Poslední velmi zajímavou věcí, které dnešní únik prozradil, je jméno nového macOS 10.14. Již před pár dny jsme vám přinesli několik možných názvů, kterými bychom mohli budoucí operační systém označovat, a jak se zdá, s jedním jménem jsme se trefili. Na screenshotu obrazovky je totiž vidět v pozadí poušť ve tmě, což naznačuje označení Mojave (čili Mohavská poušť), jejíž název si před pár dny Apple registroval.

Pokud nám tedy Apple v pondělí skutečně představí v macOS tyto novinky, zlobit se určitě nebudeme. Redesign App Storu a Dark Mode bude totiž pro mnoho lidí velmi vítanou novinkou, která potěší. A kdo ví, třeba si pro nás Apple schovává i daleko zajímavější věci. 

xcode-10-800x450

Dnes nejčtenější

.