Zavřít reklamu

Stejně jako každý rok, tak i v tom letošním se konala konference Code Conference, za kterou stála opět společnost Re/code. Dorazil na ni dokonce i CEO společnosti Snap, kterým není nikdo jiný než Evan Spiegel. Diskutoval o kontroverzní aktualizaci aplikace, kopírování Facebookem a nedávném skandálu Cambridge Analytica.

Spiegel během 40minutového rozhovoru s Karou Swisher přisypával sůl do rány Facebooku tím, že mluvil jeho pokračujícím boji se soukromím uživatelů. Spiegel dokonce komentoval to, jak Facebook okopíroval funkci Stories do svých aplikací Facebook, Instagram a Messenger. „Opravdu bychom ocenili, kdyby také kopíroval naše postupy při ochraně dat,“ dodal Spiegel.

Snapchat je založen na úplně jiné myšlence než Facebook či Instagram. Uživatelé sice používají platformu k psaní zpráv a sdílení fotografií, nicméně po uplynutí předem stanoveného času se to všechno z platformy odstraní. Facebook je však složen z mnoha funkcí, včetně dočasných Stories, umístěných v aplikaci bez základní filozofie soukromí uživatelů.

Spiegel uvedl, že Facebook, jehož název odmítal vyslovovat, nedokázal dostatečně ochránit soukromí uživatelů, jak ukázal skandál Cambridge Analytica. Spiegel si myslí, že Snapchat přežije konkurent, kteří aplikaci kopírují, protože zatímco jiné platformy nutí uživatele, aby sbírali co nejvíce lajků, Snapchat se zaměřuje na komunikaci s přáteli a blízkými. I když tedy Facebook napodobuje jeho rysy, Spiegel si je jistý, že Facebook nikdy neokopíruje hodnoty Snapchatu.

iphone-snapchat-fb

Dnes nejčtenější

.