Zavřít reklamu

V uplynulých čtyřech dnech jsme vám každý večer přinášeli jeden článek o tom, jaké novinky my v redakci očekáváme od nových operačních systémů, které Apple představí na pondělní WWDC v San Jose. Ačkoliv je však tato konference zaměřená především na software, minulý rok nám skvěle ukázal to, že se na ní Apple nebojí představil ani pár hardwarových novinek či se minimálně rozpovídat o těch starších. Pojďme si tedy nyní společně zrekapitulovat to, na jaké hardwary přijde příští pondělí řeč.

Jestli je něco alespoň podle našeho názoru takřka stoprocentně jisté, je to spuštění prodejů bezdrátové nabíječky AirPower a bezdrátového nabíjecího pouzdra pro AirPods. Oba tyto produkty totiž Apple představil již téměř před třičtvrtě rokem na zářijové keynote v Divadle Steva Jobse s tím, že je uvolní na začátku letošního roku. Ani jeden z těchto produktů se však doposud na pultech obchodů neobjevil, což s sebou samozřejmě přináší silnou kritiku. Je totiž poměrně úsměvné, že Apple představí první generaci bezdrátově nabíjecích iPhonů, ale nabíječku k nim neprodává ani mnoho měsíců po spuštění jejich prodejů. Jasně, problém to úplně není protože iPhony využívají Qi standard a tak je nabijete téměř kdekoliv máte k bezdrátu přístup, i tak ale tento postup poměrně zvláštní a na Apple nevrhá úplně dobré světlo. Když jej tedy Apple nezačal prodávat ani po březnové keynote, na které představil nový iPad, je nynější WWDC tou nejlepší možnou dobou. To samé v bledě modrém se pak dá říci i o bezdrátově nabíjecím pouzdru pro AirPods, ačkoliv to v žaludku tolika fanoušků Applu zřejmě neleží.

AirPower:

Bezdrátové pouzdro pro AirPods:

Zbytek je velkou neznámou

Příchod dalších produktů je velkou neznámou a ačkoliv jsme byli díky zprávám ze zahraničí ještě donedávna přesvědčeni o příchodu iPhonu SE 2, bezrámečkového iPadu Pro či nástupce MacBooku Air, vypadá to, že se ani jednoho z těchto produktů nedočkáme. Těžko říci, zda za to může zpožděná výroba či vývoj nebo zkrátka a dobře jen to, že byly zprávy ze zahraničí prostě jen falešné. Pokud jste si tedy na tyto produkty brousili zuby, nejspíš byste se měli pomalu připravit, že se jejich příchodu dočkáte až na podzim. 

O trochu pravděpodobnější je však podle nás příchod druhé generace HomePodu, která by mohla být nyní prodávána pod značkou Beats. Na loňské WWDC totiž Apple představil jeho první generaci a tak by bylo představení jeho mladšího bratříčka na této události vcelku symbolické. Ani za to bychom ale ruku do ohně nedali.

Zajímavé je, že některé MacBooky a MacBooky Pro hlásí již několik dní možnost dodání až po 4. červnu, tedy po WWDC. U těchto strojů bychom se tak mohli teoreticky nějakého upgradu dočkat. Ani zde bych ale neočekával žádné obří upgrady, nýbrž “pouhé” nasazení procesorů nové generace či něco podobného. Změny designu či podobné věci však rozhodně nečekejte. 

Ačkoliv bych ještě pár řádků velmi rád napsal, bohužel již nejspíš není o čem. O žádném jiném hardwaru jsme totiž v minulých měsících neslyšeli a tak je takřka 100% jisté, že ani nepřijde, což je možná trochu škoda. Když totiž zavzpomínáte například na minulý rok, o iMacu Pro či HomePodu tehdy označovaném jako Siri Speaker, se šuškalo již poměrně dlouho a když jsme keynote sledovali, jejich představení nám už dech příliš nevyrazilo. Ale kdo ví. Třeba se Applu podařilo všechny úniky dokonale vychytat a v pondělí nám spadne z představení nějakého nového hardwaru brada. Pokud tomu tak bude, budete o tom vědět díky našemu webu jako první. Tak na viděnou v pondělí od 19 hodin. 

one more thing

Dnes nejčtenější

.