Zavřít reklamu

V poslední době se hodně mluví o ohebných smartphonech, s jejichž vývojem údajně koketuje například i Samsung s Applem, či o jakémsi kříženci iPadu a Macu, na kterém údajně nyní Apple pracuje a v následujících letech se jej chystá uvést na pulty obchodů. Ačkoliv o těchto produktech prakticky žádné informace nemáme, určitě si je každý z nás alespoň jednou v životě představoval či si prohlížel jejich koncepty. Napadlo vás ale, jak by tyto produkty vypadaly, kdyby se obě myšlenky spojily dohromady? Přesně s takovým konceptem vás totiž nyní seznámíme. 

Jmenuje se MacPad a spojuje prvky iPhonu, iPadu, MacBooku a iMacu dohromady. Že nevíte, co si pod tím představit? Nevadí. V galerii pod tímto krátkým odstavcem si obrázek zajisté uděláte. Poté se již pustíme do samotného rozboru tohoto futuristického produktu.

Velmi zajímavý koncept, nemyslíte? Na první pohled se může zdát, že se jedná o klasický iPad s podporou Apple Pencil. Kloub zhruba uprostřed jeho těla, který se mimochodem podobá tomu, na kterém Apple nyní podle všech dostupných informací pracuje a který by rád použil i u budoucích MacBooků, však nabízí spoustu dalších možností. MacPad se totiž díky němu může zmenšit na polovinu nebo se po opačném přivření změnit na MacBook s klávesnicí a touchpadem zobrazeným na displeji. Toto řešení by sice nejspíš nebylo pro “psavce” úplně tím pravým ořechovým, jelikož zpětná vazba při psaní na klávesnici je podle mnohých potřeba, jako “nouzovka” by se však tato možnost využít bezesporu dala.

Za zmínku rozhodně stojí i duální fotoaparát na zádech MacPadu, díky kterému byste mohli fotit parádní záběry a to i v případě, že byste měli MacPad nastaven jako MacBook. Parádní fotografie by tak mohly vznikat i v případě, že byste nevstali od svého pracovního stolu o osobu před objektivem komandovali v sedě. 

Na konci galerie jste si pak mohli všimnout i velmi zajímavé možnosti připojit MacPad ke stojanu, kterým disponuje iMac a proměnit jej tak ve stolní počítač. I tato možnost by totiž byla bezesporu zajímavá a s ohledem na předešlé vychytávky i poměrně jednoduchá na řešení. Faktem však je, že displej takovéhoto iMacu by byl nejspíš poměrně malý a tudíž by na nějakou tvůrčí práci, ke které by asi byl tento produkt převážně určen, úplně nevyhovoval. Své zastánce by si ale jistojistě našel. 

Ačkoliv je tento koncept opravdu velmi zajímavý, měli bychom jej brát s rezervou. Je totiž vcelku jasné, že takto dokonalé technologie se do rukou běžných smrtelníků ještě nějakou dobu nepodívají a i kdyby, budou stát opravdový ranec. Ale kdo ví. Třeba nás za pár (desítek) let Apple skutečně něčím podobným překvapí a my se na tento produkt už nebudeme dívat jako na věc ze sci-fi filmu, ale jako na běžnou část naší jablečné výbavy. 

macpad fb

Dnes nejčtenější

.