Zavřít reklamu

Před měsícem jsme vás informovali o tom, že cupertinská společnost dosadila do čela hudební služby Olivera Schussera, který by měl Apple Music celosvětově řídit a udávat mu směr. Apple provedl ještě několik dalších personálních změn, například povýšil ještě Elenu Segal, která původně pracovala na pozici právního ředitele iTunes International. Segal nově působí jako ředitelka interní divize hudebního vydavatelství Apple Music. A právě tuto divizi Apple pod vedením nového šéfa Apple Music nedávno spustil.

Jeden nejmenovaný zdroj prozradil, jaké vize nový šéf Apple Music má, respektive na co se zaměří. „Oliver si je dobře vědom toho, že většina nejvýznamnějších uměleckých objevů v hudebním průmyslu je objevena vydavateli. Oliver chce proto zdůraznit velký význam vydavatelství a skladatelů pro Applu. Právě o to jde,“ uvedl zdroj.  Zjednodušeně řečeno, Schusser spustil divizi proto, aby byl tím prvním objevitelem nejlepších hudebníků právě Apple, což by mu mohlo následně ulehčit hned několik věcí.

Podívejte se, jak by mohla vypadat aplikace Hudba v iOS 12:

Tato iniciativa by měla Applu výrazně ulehčit týmu Apple Music objevovat nové umělce, se kterými budou moci navázat lepší vztahy. To samé by pak mělo platit i pro vztahy s hudebními vydavatelstvími a skladateli. Právě tyto kroky by mohly Applu přinést v budoucnu celou řadu výhod včetně daleko jednoduššího uzavírání licenčních smluv s umělci, dále by mohl Apple upoutat daleko více interních skladatelů či zahájit vlastní nahrávání, čímž by mohl teoreticky ušetřit. Pokud však doufáte, že by mohly mít tyto kroky dopad na cenu služby, budeme vás muset zklamat. Se zlevňováním se totiž počítat opravdu nedá. O celém tématu je však poměrně málo informací, takže veškeré dopady této nové divize v tuto chvíli neznáme. 

apple-music-fb

Dnes nejčtenější

.