Zavřít reklamu

S blížícím se WWDC, na kterém Apple představí své nové softwary a možná i hardwary, začínají na internet unikat další a další zprávy o tom, co přesně vlastně od této konference očekávat. Se svou troškou do mlýna před malou chvílí přispěchal i reportér Mark Gurman z agentury Bloomberg, který se ukázal v minulosti jako velmi spolehlivý zdroj se slušnými kontakty. Pojďme se tedy společně podívat na to, co se vlastně Markovi podařilo zjistit. 

Na hardwary si nechte zajít chuť

Hned na úvod budeme muset zklamat všechny, kteří se těšili na to, že se dočkáme spousty nových produktů. To totiž Mark vyvrací s tím, že výrazně upgradované MacBooky, MacBooky Pro a iPady Pro dorazí až později v tomto roce. Pokud se tedy něčeho u těchto produktů v pondělí dočkáme, bude to maximálně titěrný upgrade, která bude předznamenávat příchod něčeho většího. Velmi zajímavé je však tvrzení, že Apple pracuje na čtvrté generaci svých Apple Watch a má v plánu je představit též později letos. Jejich design by se pak měl lehce změnit, jelikož displej naroste do větších rozměrů. Velikostně by ale měly odpovídat nynějším modelům, takže nemusíte mít například strach z toho, že by k nim nepasovaly pásky zakoupené k první sérii jablečných kukaček. 

Jediné hardwary, o kterých se na WWDC bude s takřka 100% jistotou mluvit, jsou tak bezdrátová podložka AirPower a bezdrátové nabíjecí pouzdro pro AirPods. Tyto věci totiž Apple představil již na zářijové keynote, ale do prodeje je ještě nenasadil, takže se dá očekávat, že právě na WWDC se k tomu konečně odhodlá a prozradí datum spuštění prodejů. 

Zajímavé je, že Gurman nespekuluje o příchodu levnější verze HomePodu jako ostatní analytici. Těžko tak říci, zda se skutečně představí či nikoliv.

AirPower:

Konečně stabilní systém? 

Úplně nadšeni však nejspíše nebudou ani ti z vás, kteří si brousili zuby na tuny novinek v operačních systémech. Gurman totiž znovu zopakoval, že většina hlavních novinek byla odložena až do iOS 13 na příští rok a letošek se ponese v duchu zvýšení výkonu, oprav veškerých chyb a zlepšení stability systému. Nicméně bychom se měli dočkat ARKitu 2, který přinese režim pro hru více hráčů, či další spousty různých režimů pro ještě lepší zážitek z AR. Apple by též mohl podle Gurmana minimálně oznámit svůj plán podpory univerzálních aplikací, které by mohly na jablečné stroje doputovat v průběhu letošního roku.

V iOS 12 se též prý objeví sada nástrojů pro udržování digitálního zdraví, která uživatelům pomůže se sledováním toho, kolik času tráví na jejich iPhonech a iPadech. Díky tomu se tak budou moci daleko lépe vyvarovat případným závislostem, po čemuž mnoho odborníků již nějakou dobu volá.

Uživatele, kteří využívají FaceTime, pak potěší vylepšení, které přinese do FaceTime podporu skupinových videochatů. Rovněž by měla přibýt možnost využívat při videochatu Animoji, za které se budou moci osoby “na drátě” schovat. V praxi by si tak mohlo popovídat například hovínko s robotem. Další novinky jsou však bohužel v tuto chvíli nejasné. Přepracovaný design domovské obrazovky a podobné věci totiž dorazí v již zmíněném iOS 13. 

To, zda jsou Gurmanovy zprávy přesné či nikoliv, se dozvíme již v pondělí po 19. hodině. To totiž v kongresovém centru McEnery v San Jose vypukne úvodní keynote, na které se představí všechny novinky. 

wwdc18_fb

Dnes nejčtenější

.