Zavřít reklamu

O tom, že se Apple v budoucnu chystá své počítače osadit vlastními procesory ARM se ve světě šušká již dlouho. Díky tomuto kroku by totiž měl Apple vynikající možnost si procesory přizpůsobit svým potřebám, čímž by mohly jeho stroje nabrat slušně na výkonu. Krom toho by se pak Apple osamostatnil od Intelu, se kterým sice nemá žádné spory, je však rozhodně lepší spoléhat se v tomto ohledu spíše na sebe. Kdy se ale Maců s procesory od Applu dočkáme?

V tuto chvíli je odpověď na otázku předešlou otázku ve hvězdách, byť se v kuloárech šušká o roce 2020 jakožto o možném příchodu prvních vlaštovek. Tento termín se ale vůbec nemusí zdát nereálný, jelikož podle všeho Apple na procesorech čím dál intenzivněji pracuje. Čerstvé zprávy dokonce naznačují, že před nějakým časem přetáhl několik inženýrů právě z Intelu, kteří mají rozšířit jeho tým pracující na vývoji vlastních procesorů. Jejich vývoj údajně probíhá ve Washingtonu jen kousek od ústředí Intelu.

Přetahování zaměstnanců od konkurence není pro Apple ničím novým. Minimálně pro vývoj vlastních procesorů jich totiž již v minulých měsících několik přetáhl, přičemž mnozí z nich mají podle dostupných informací alespoň nějakou zkušenost s prací v Intelu, což vývoj vlastních procesorů jen potvrzuje.

Chystá Apple něco takového?: 

Projekt Star?

Dnešní informace by mohly úzce souviste s projektem Star, o kterém jsme vás informovali na začátku tohoto týdne. Podle všeho se totiž za tímto označením skrývá jakýsi hybridní produkt, který by měl obsahovat právě procesor z dílny Applu. Jelikož je však i o tomto produktu velmi málo informací, je velmi těžké říci, zda je skutečně mezi ním a přetažením dalších zaměstnanců z Intelu nějaká souvislost. 

Uvidíme, jak se tedy celá situace ohledně procesorů a vlastně i dalších potenciálních komponentů, které by si mohl Apple vyrábět sám, vyvrbí. Ve světě se totiž šušká i o tom, že se Apple chystá na vývoj microLED displejů či možná i vlastních typů baterií. Zda se k něčemu takovému odhodlá ale ukáže až čas. 

MacBook Pro 2018 Touch FB

Dnes nejčtenější

.