Zavřít reklamu

Herný vývojár Fedor Danilov sa spolu s developermi zo štúdia NordUnit postaral o excelentný prírastok do našich herných knižníc. V oblasti Indie hier na báze skladania predmetov a lúštenia rôznych puzzle hlavolamov sa toho už veru veľa vymyslieť nedá. No výnimkou potvrdzujúcou pravidlo je hra Hyperforma, ktorú majú na svedomí spomínaní tvorcovia. Titul si vyslúžil mnohé ocenenia vrátane ceny za dizajn, vizuálne spracovanie a samozrejme titul najlepšej a najunikátnejšej Indie hry v minulom, no aj v tomto roku.

Jedná sa o dynamickú arkádovú hru, v ktorej sa stanete prieskumníkom starodávnej siete, plnej umelej inteligencie. Podmazový príbeh zachytáva civilizáciu z minulosti, ktorá zmizla a zanechala po sebe prázdne mestá. O 256 rokov neskôr sa bezmenný prieskumník vrhne na objavovanie tohoto celku a počas svojej cesty narazí na množstvo prekážok. Príbeh odhaľujúci cestu cez nekonečne prázdny kybernetický priestor je inšpirovaný dielami Williama Gibsona, Dana Simmons alebo Petra Watta.

Vašou konkrétnou úlohou v koži kybernetického hackera bude prekonávanie interaktívnych logických hádaniek. Každá z entít, proti ktorým sa postavíte operuje ochranným poľom, ktoré v sebe ukrýva energetické jadro. Vaším cieľom je prepracovať sa do samého stredu a toto jadro zničiť. Hlavolamy sa však v niektorých prípadoch javia ako extrémne ťažké, preto je dôležité zvoliť správnu techniku a uvažovať minimálne o dva kroky vpred, aby vaša snaha nevyšla na zmar.

K prekonávaniu ochranných prvkov bude nutné nachádzať slabé miesta „umelej inteligencie“, ktorá pred vami chráni jadro. V niektorých prípadoch ide o veľmi špecifické predom dané kroky ako sa k jadru dostať, preto sa po niekoľkých neúspešných pokusoch v podstate naučíte ako na to. Abstraktný arkádový gameplay s perfektným grafickým spracovaním je dopĺňaný kvalitnými zvukovými efektami a dynamickou hudbou, ktorá umocňuje zážitok z hry. Preto je použitie slúchadiel vítaným doplnkom k perfektnému celkovému dojmu.

  • Abstraktná arkádová hra Hyperforma je dostupná v App Store pre zariadenia s iOS

[appbox appstore id1296875300]

Hyperforma

Dnes nejčtenější

.