Zavřít reklamu

Je jedno, jestli vlastníte starý nebo nový MacBook, MacBook Pro nebo MacBook Air. Všechny tyto MacBooky používají baterii s čipem, který zaručuje zobrazení nabití baterie, kolik šťávy do baterie poteče a také se stará o to, aby baterie poskytovala co největší výkon. Pokud se vám ale pomalu a jistě začíná zdát, že baterie na vašem MacBooku už není to, co bývala, nemusí být ještě všem dnům konec. Před tím, než usoudíte, že máte ve vašem MacBooku špatnou baterii, doporučoval bych provést kalibraci baterie. Kalibrací zajistíte to, že se při nabíjení do MacBooku bude „posílat“ optimální množství elektrické energie. Jak tedy zkalibrovat baterii?

Kalibrace baterie na MacBooku

Kalibraci baterie si popíšeme v jednotlivých krocích, aby vše bylo jasné a zřetelné:

  1. Ujistěte se, že je váš MacBook nabitý na 100 %. Pokud vlastníte novější MacBooky bez konektoru MagSafe, ponechte Thunderbolt konektor v Macu připojený alespoň půlhodinu navíc. Pokud máte MagSafe, držte se barvy, která se zobrazuje na konektoru.
  2. Po 100% nabití s připojeným MacBookem do sítě ještě alespoň dvě hodiny pracujte. Nemusíte na něm vyloženě trávit dvě hodiny nic neděláním, jen se ujistěte, že je MacBook připojen do sítě.
  3. Po dvou hodinách MacBook ze sítě odpojte. Nyní jej ale nevypínejte, nýbrž ho klasicky používejte, a to až do té doby, dokud se nezobrazí varovné oznámení o tom, že je vybitá baterie a MacBook se za chvíli vypne.
  4. Po zobrazení upozornění o slabé baterii si uložte veškerou rozdělanou práci. Poté nechte MacBook, aby v důsledku slabé baterie přešel do režimu hibernace.
  5. Nechte MacBook v takovém stavu alespoň 5 hodin. Poté jej můžete znovu připojit na nabíječku.

Jak vypadá nový MacBook Pro s TouchBarem se můžete podívat v galerii níže:

Pokud jste splnili výše uvedené kroky, tak gratuluji – máte plně zkalibrovanou baterii. Indikátor baterie v horní liště vašeho MacBooku se tímto stal o mnoho přesnějším a baterie sama o sobě umožní podávat lepší výkony. Kalibrace baterie by se mimo starých zařízení měla provádět i u nově zakoupených MacBooků. Není to sice povinností, ale můžete tak z vaši baterie vytáhnout „zdravé maximum“.

macbook_kalibrace_fb

Dnes nejčtenější

.