Zavřít reklamu

Už několik let nabízí Apple svým uživatelům zdarma 5GB úložiště na iCloudu. Avšak s narůstající datovou náročností fotografií a především pak videí, je pro většinu základní tarif nedostačující. Ne všichni se ale rozhodnou platit si měsíčně úložiště na iCloudu, a tak buďto zálohují své multimediální soubory jiným způsobem, nebo ještě hůře – nezálohují je vůbec. Tomu chce však Apple předejít, a tak nyní začal nabízet měsíc iCloud úložiště zdarma.

Měsíční bezplatné úložiště na iCloudu se vztahuje na všechny tarify – 50 GB, 200 GB a dokonce i na nejvyšší tarif 2 TB. Bohužel v současné době je nabídka platná pouze pro nové uživatele, tedy pro ty, kteří si v nedávné době založili Apple ID. Společnost tak chce nováčky v Apple světě nalákat na své služby a hned na začátku jim ukázat výhody dostatečného místa ve svém cloudu. Navíc si je tím snadno uchytí, protože pokud do iCloudu nahrají více jak 5 GB dat, pak už se jen obtížně budou vracet na bezplatný základní tarif.

Služby, jako je iCloud nebo Apple Music, tvoří aktuálně 30 % z celkových příjmů Applu a každým čtvrtletím jejich podíl roste. Z toho mimo jiné vyplývá, že za rok přinesou služby Applu do pokladny nemalých 40 miliard dolarů. Není tak divu, že společnost vidí ve službách potenciál a chce k nim připoutat i své nové uživatele.

26173-36822-180524-iCloud-l

Dnes nejčtenější

.