Zavřít reklamu

Otec spoločností Tesla, The Boring Company a SpaceX je bez pochýb svetovým fenoménom na poli technológií, vesmírnych projektov a nakladania so životným prostredím. Zoznam záujmov sympatického filantropa by mohol samozrejme pokračovať ďalej, pokojne napríklad aj k plameňometom, o čom nás už presvedčil pri propagácii spoločnosti The Boring Company. Výstrednému vedcovi sa však aj napriek jeho známym výstrelkom dostalo obrovskej pocty. Elon Musk bol totiž zaradený do Kráľovskej Spoločnosti, v ktorej figurujú mená ako Isaac Newton, Albert Einstein, či Charles Darwin.

Kráľovská Spoločnosť, alebo ak chcete Royal Society zahŕňa 50 najznámejších prominentných výskumníkov, vedcov, inžinierov a vizionárov naprieč celou históriou ľudských dejín. Kráľovská spoločnosť datuje svoje začiatky k roku 1660, keď vznikla akadémia na podporu vied. Ide teda o najstaršiu inštitúciu zaoberajúcu sa vedou a výskumom na svete.Okrem vyššie spomínaných velikánov sa na zozname nachádzajú aj Sigmund Freud alebo nedávno zosnulý Stephen Hawking. No a v posledných dňoch sa k nim pridáva aj Elon Musk.

Čo podnietilo komisiu k výberu Elona Muska?

Odpoveď na túto otázku je nám všetkým jasná. „Elon Musk bez pochyby patrí k najuznávanejším inžinierom, vynálezcom, podnikateľom a vedcom medzinárodného významu. Je inšpiráciou pre inovátorov, mysliteľov a vedcov naprieč celým svetom. Podnecuje ambície v kombinácii ducha a dobrodružstva, pri snahe zmeniť svet v oblasti medziplanetárneho cestovania a vesmírnych projektov, elektrickej dopravy, solárnej energie, nadzvukovej prepravy a internetových satelitov s nízkymi nákladmi,“ uvádza predseda Royal Society, Venki Ramakrishnan. Okrem spomínaných úspechov komisia vypichla aj jeho neúnavnú snahu v projekte kolonizácie Marsu, čím by mohol ľudstvu zabezpečiť lepšiu a bezpečnejšiu budúcnosť. Musk sa teda ako jeden z mála môže popýšiť titulom FRS uvádzaným za menom, ktorý je znakom člena tejto vedeckej smotánky.

“Z Norwichu, cez Melbourne, až po Etiópiu, nám noví členovia Kráľovskej Spoločnosti dokazujú, že veda znázorňuje globálne úsilie, pričom ich revolučné nápady prekračujú hranice myslenia,” hovorí Ramakrishnan.

Elon Musk

Dnes nejčtenější

.