Zavřít reklamu

Na YouTube existuje velké množství kanálů zabývající se nějakým způsobem produkty Applu. Není vyjímkou, když se v takových videích poukazuje i na chyby. Na kanále Snazzy Labs se tento týden objevilo video, které se zabývá nekvalitními šrouby VESA stojanu pro iMac Pro. Co je VESA? Ve zkratce jde o držák, díky které připevníte iMac Pro k jakémukoli stojanu na zeď nebo na pohyblivé rameno podporující tento standart, a to „pouze“ za 2590 korun.

Quinn Nelson, jedna z tváří YouTube kanálu Snazzy Labs, si ve videu stěžuje na ulomené šroubky v držáku VESA. S instalací držáku samotné nebyl problém. Ten nastal až ve chvíli, kdy se ji rozhodl po pár měsících vyjmout. Při demontáži se mu ulomila hlava šroubu, přičemž zbytek zůstal v držáku. VESU se mu tedy nepodařilo odebrat. Nelson si je vědom faktu, že adaptér není pravděpodobně navržen na častější manipulaci, ovšem ve videu poukazuje na absenci jakéhokoli varování ze strany Applu. Jelikož se držák nepodařilo odejmout, rozhodl se situaci řešit telefonátem do zákaznického centra Applu a později jeho návštěvou.

Nelson tedy vzal svůj iMac Pro a odnesl jej do nejbližšího Apple Storu na opravu. Po téměř dvou týdnech zařízení opravili (nainstalovali nový VESA držák) a zdálo se, že je problémům konec. Po opuštění obchodu si avšak všimnul na stojanu velkých škrábanců. Byl tedy donucen VESU znovu oddělat, aby se přesvědčil, zda újmu neutrpěl samotný iMac Pro. Vše má ale dobrý konec, Nelson v závěru dodává, že mu Apple Store nabídl výměnu zařízení zcela zdarma. Též se mu ozvali z telefonické podpory Applu a požádali jej, zda by mohl rozbitou VESU poslat jejich inženýrům k detailnějšímu rozboru. Měl někdo z Vás podobný problém?

Takto VESA držák na iMacu Pro vypadá:

Video Quinna Nelsona z kanálu Snazzy Labs:

imac-pro-buck-800x475

Dnes nejčtenější

.