Zavřít reklamu

V posledních několika měsících jsme vás už několikrát informovali o tom, jak Apple Watch zachránily svému majiteli život. Jenom začátkem května se objevily dvě zprávy, že jablečné hodinky upozornily na nebezpečně vysokou srdeční frekvenci teenagerku a jednoho muže. Přicházíme však s dalším příběhem se šťastným koncem. Apple Watch varovaly muže v Anglii, že má abnormálně vysoký tep, ovšem muž se cítil dobře a nepociťoval na sobě žádné změny.

Kevin Pearson byl zrovna v nemocnici se svým otcem, když najednou měl během malé chvilky 161 úderů za minutu, což je vyšší tep, než mívají sportovci uprostřed intenzivního cvičení.

Pearson na sobě nepociťoval, že by se s ním něco dělo, ale i přesto se řídil instrukcemi na hodinkách, posadil se a několik málo minut sledoval tep. Pomalu mu začal tep klesat, ale i tak se stále pohyboval mezi 79 až 135 údery za minutu.

Pearson si první myslel, že se jednalo o planý poplach, ale i přesto požádal lékaře v nemocnici, aby ho zkontrolovali. Podle doktorů trpí atriální fibrilací, a tak ho poslali přímo ke specialistům do větší nemocnice, kde i další doktoři potvrdili atriální fibrilaci.

Muž poslal Timu Cookovi poděkování, že mu Apple Watch zachránily život. Potom si nastavil na hodinkách, aby ho upozornily, jakmile se tep přehoupne přes 120 úderů za minutu.

Apple Watch

Dnes nejčtenější

.