Zavřít reklamu

Nový operační systém iOS 12 se nám představí již za týden na konferenci WWDC, která se bude konat od 19 hodin našeho času v San Jose. Ačkoliv to podle dosavadních informací vypadá, že se dočkáme jen několika novinek, jelikož se Apple zaměří především na zlepšení výkonu, stability a opravu chyb, máme se nejspíše na co těšit. Krom šuškání o Dark Modu či univerzálních aplikacích se totiž objevila zpráva o další novince, která by mohla využívání iPhonů posunout na zcela novou úroveň.

Podle čerstvé zprávy by měl Apple v letošním iOS 12 odemknout NFC čip všem vývojářům, díky čemuž by tak mohl být využíván prakticky pro všechno. Krom odemykání dveří na NFC či vstupu na různé akce díky NFC vstupenkám v telefonech bychom se tak mohli dočkat například i bankovních aplikací, díky kterým budeme schopni konečně platit v obchodech přes své smartphony. Čekání na Apple Pay by nám tak mohlo utíkat o poznání rychleji. 

Novinka se již testuje

Nový iOS 12 s otevřeným NFC už údajně testují i zaměstnanci v Apple Parku, kteří se díky němu dostávají do budov opatřených speciálními bezkontaktními zámky. K těm museli ještě donedávna přikládat svou přístupovou kartu. Díky novince v iOS 12 je však přístup do budou o poznání jednodušší.

Snad se tedy skutečně zpřístupnění NFC čipu všem vývojářům dočkáme. Pokud by tomu tak skutečně bylo, mohli by si začít všichni majitelé iPhonů 6 a novějších (právě tyto modely NFC disponují) mnout ruce. Nových věcí, které by iPhony zvládaly, by totiž mohlo být skutečně mnoho, přičemž již zmíněné placení mobilem by pak určitě potěšilo. Mnozí z jablečných uživatelů v našich luzích a hájích totiž již přestávají v příchod Apple Pay pomalu doufat, takže by je platební aplikace přes NFC alespoň částečně potěšily. Na druhou stranu je však samozřejmě možné i to, že Apple funkce NFC čipu omezí jen na několik málo možností, které budou v našich končinách prakticky nevyužitelné. Uvidíme za týden. 

apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.