Zavřít reklamu

Kalifornskí vývojári zo štúdia Telltale Games sa za posledné roky vypracovali medzi videohernú elitu na poli celej škály platforiem. Ich herné adaptácie známych filmov či seriálov sme si mali možnosť obľúbiť aj na mobilných zariadeniach. Nenáročný gameplay na báze rozhodovania a strategických dialógov si získal nejedného milovníka epizódických hier. Napínavý príbeh dokáže hráča doslova pohltiť a nepustí ho až do samého konca. Mimo počinov ako The Walkng Dead, Batman Enemy Within alebo Game of Thrones sa vo výbornom svetle ukázal aj titul The Wolf Among Us. Netradičné znázornenie známych rozprávkových postáv, ktoré hra vykresľuje ako „obyčajne neobyčajných“ členov spoločnosti sa dočká pokračovania vo forme druhej série.

Príbeh zachytávajúci známe postavy z detských rozprávok, ktorý je temný, plný násilia, intríg a tajomstiev si vyslúžil mnohé ocenenia kritikov, ale aj fanúšikov. Hra hovorí o Zlom Vlkovi, Snehulienke, Žabiakovi a množstve iných postáv v reálnom a drsnom svetle, ktoré prináša nepríjemné dejové zvraty.

V roprávkových knižkách sa síce nedozviete o brutálnych vraždách, problémoch s drogami a alkoholom, no práve tieto skutočnosti dopomáhajú k reálnemu vzhľadu postáv, tak ako ich poznáme z The Wolf Among Us. Zaradenie tohoto titulu na obrazovky smartfónov a tabletov bolo zo strany štúdia brilantným ťahom. Napriek tomu, že nešlo o multiplayerový ošiaľ v podobe momentálneho fenoménu Battle Royale titulov, sa hra tešilo obrovskej popularite. Veď kto by odolal návykovému single-player príbehu, ktorý sa odhaľuje a následne zauzľuje každou epizódou.

Štúdio Telltale preto nedávno oznámilo príchod druhej série, ktorá bude ešte viac akčnejšia a tajuplnejšia. Pôvodne sme sa tohoto prírastku mali dočkať už tento rok, no release novej série sa štúdio rozhodlo presunúť. Okrem oficiálneho ohlásenia na Twitteri, sa štúdio týmto krokom pochválilo aj na originálnej stránke.

Oficiálne vyjadrenie štúdia

„Prichádzame s novou správou. The Wolf Among Us 2,  založený na oceňovanej sérii komiksov Billa Willinghama z verzie DC Vertigo, dorazí v roku 2019 namiesto druhej polovice roku 2018. Toto oneskorenie je výsledkom niekoľkých zásadných zmien u nás v Telltale. Čo je najdôležitejšie, sme odhodlaní priniesť vám nové spôsoby, ako rozpovedať príbehy hry. Využitie tohto dodatočného času nám umožní nielen sústrediť sa na kvalitu, ale aj experimentovať v snahe vytvoriť niečo výnimočné. Naším cieľom je poskytnúť zážitok, ktorý si zaslúži minimálne rovnakú vášeň ako v prípade originálu The Wolf Among Us. Nemôžeme byť viac nadšení z progresu, ktorého svedkami sa stávame každý deň pri tvorbe nového obsahu. Napriek tomu si uvedomujeme, že vás necháme čakať ešte o niečo dlhšie a preto si úprimne vážime vašu trpezlivosť. O ďalších informáciách týkajúcich sa novej série sa budete môcť dočítať na našom Twitteri alebo Facebooku. Vidíme sa čoskoro.“

  • Originálnu prvú sériu hry The Wolf Among Us nájdete v App Store a na Steame

[appbox appstore id716238885]

[appbox steam 250320]

The Wolf Among Us

Dnes nejčtenější

.