Zavřít reklamu

Apple zřejmě pracuje na zcela novém typu produktu, jenž nese kódové označení „Star“. Prozatím neexistuje mnoho podrobných informací, mělo by se ale jednat o zařízení s dotykovým panelem, slotem na SIM kartu, GPS a systémem EFI (Extensible Firmware Interfac), který by dovolil osadit zařízení procesorem s architekturou ARM, což by umožnilo zařízení disponovat například funkcí LTE. Mohlo by se tak jednat o notebook se systémem iOS,  první Mac s procesorem ARM nebo jakéhosi křížence mezi Macem a iPadem.

Byla by to jistě zajímavá změna. Apple do svých Maců vkládá procesory od Intelu pravidelně od roku 2006. Podle agentury Bloomberg Apple plánuje zařadit vlastní procesory do Maců v roce 2020, možná tedy přímo do nového tajemného zařízení „Star“.

Tento projekt je sledovaný dlouhé měsíce. Nyní je údajně ve fázi prototypu, které vyrábí pro Apple čínský partner Pagatron. Podle informací již společnost dodala Applu několik kusů nového zařízení, které údajně vyráběla od ledna letošního roku. Ty jsou nyní v Applu podrobeny prvním testům, které rozhodnou o jejich budoucí existenci. Pokud se jablečným inženýrům zalíbí, mohly bychom se podobného zařízení v budoucnu skutečně dočkat. Jak jsem však psal již v úvodním odstavci, příliš mnoho informací o projektu v tuto chvíli nemáme a tudíž je velmi těžké spekulovat nad tím, co se vlastně blíží.

Koncept další generace Macu mini od Louise Bergera:

Tento produkt by tak mohl být jakýmsi mostem mezi systémy MacOS a iOS. V minulosti jsme mohli vidět jisté náznaky překlenutí této „překážky“. Na mysli máme třeba dotykový TouchBar u nového Macbooku Pro nebo Smart Keyboard pro iPad.  Vše jsou ale pouze spekulace. Tim Cook nedávno uvedl, že zákazníci nemají zájem o zařízení, které sloučí oba operační systémy, zničilo by to dle něj oba systémy. Na druhou stranu však není nikde psáno, že nás Tim jen netahá za nos a nesnaží se informace o tomto projektu zamést pod koberec.

macbook-ipad-hybrid-14-470x310@2x

Dnes nejčtenější

.