Zavřít reklamu

S Applem jsou dnes již neodmyslitelně spjaté i koncepty od nejrůznějších autorů. Většina z nich vypadá realisticky a jejich používání si umíme vcelku dobře představit. My se ale v dnešním článku zaměříme i na ty bizarnější kousky, které na pultech obchodů jen tak neuvidíte.

Mac Mini (Slim)

Apple své výrobky s oblibou dělá každým rokem lehčími a tenčími. Řada uživatelů by jistě byla vděčná za vůbec jakoukoliv aktualizaci počítače Mac Mini. V galerii si můžete prohlédnout koncept ultratenkého Macu Mini z dílny Isamu Sanada.

Apple iView

Zakřivení – to je to, oč v konceptu Apple iView běží. Součástí zařízení jsou dvě webkamery, autorem konceptu je Nuno Teixeira.

 

Apple Tribook

Proč se spokojit s jedním jediným displejem, když můžete mít hned tři? Apple Tribook je rozkládací laptop se třemi monitory, které můžete v případě potřeby pohodlně složit. Autorem konceptu je Adam Benton.

TriBook 1

 

iMac Transparent

Tento vskutku futuristický koncept iMacu se pyšní průhledným třicetipalcovým displejem a bezdrátovou podsvícenou klávesnicí. Jeho autorem je Adam Benton.

MacBook Mini

Líbí se vám MacBooky, ale připadají vám příliš velké? Vyhovují vám rozměry Mac Mini, ale vadí vám, že nejde o laptop? Pak budete milovat MacBook Mini z dílny Isamu Sanada.

Mac Air

Tablet, nebo desktop? S Mac Air můžete mít obojí. Pokud si tedy umíte představit, že by úhlopříčka displeje vašeho stolního počítače měla 5,2 palce. Samozřejmostí je bezdrátová klávesnice, myš a další doplňky. Autor konceptu je Isamu Sanada.

Mac Mini

Koncept Mac Mini staví především na lepší přístupnosti portů pro další připojení, pyšní se ale například také lépe řešeným chlazením. Umíte si ho představit na svém pracovním stole? Autorem konceptu je Sait Alanyali.

Mac Tab

Mac Tab může sloužit nejenom jako samostatný tablet, ale také jako laptop s klávesnicí. Bezdrátovou, velmi tenkou klávesnicí. Yann Le Corroler, autor konceptu, slibuje snadnou přenosnost tabletu a pohodlné zacházení.

Mac Tablet

Mac Tablet disponuje optickou mechanikou a klávesnicí, která se dá snadno a nenápadně zasunout do vnitřku zařízení. Autorem konceptu je Isamu Sanada.

MacBook Touch

MacBook Touch je dalším z pozoruhodných konceptů z dílny Isamu Sanada. Vzhledově připomíná spíše iPhone, jen s větším displejem a porty pro připojení periferií a dalších zařízení.

Foldable MacBook Touch

MacBook, nebo tablet? Se skládacím MacBookem Touch můžete mít obojí. V režimu notebooku se polovina OLED displeje promění v dotykovou klávesnici s trackpadem. Koncept má na svědomí Tommaso Gecchelin.

MacBook Mini

MacBook Mini umožňuje prohlížení fotografií, poslechu hudby a sledování filmů ve vysokém rozlišení navzdory malým rozměrům zařízení. Dovedete si ale představit práci na tomto MacBooku?

MacBook Mini 1

 

Apple Netbook

Apple Netbook pochází z dílny Adama Bentona. Na obrázku můžeme vidět tablet, umístitelný do docku, a bezdrátovou klávesnici s netradičně umístěným trackpadem.

Apple Netbook Concept

Apple TouchBook

Apple TouchBook představuje tenčí, lehčí, a zároveň i dostupnější verzi jablečného iPhonu. Podle slov svých tvůrců je Apple TouchBook ideální pro prohlížení fotografií, poslech muziky a sledování HD videí.

apple TouchBook 1

iPhone Elite

Vzpomínáte si na komunikátory, případně na některé z prvních telefonů s Androidem? Koncept iPhone Elite s vysouvací klávesnicí je dílem Mata Bradyho a kromě klávesnice disponuje i lehce netradiční zadní kamerou.

iPhone 4G

Tři zařízení v jednom? V případě iPhonu 4G jde o kombinaci iPhonu, iPodu Touch a svým způsobem i MacBooku Air. Tenký iPhone 4G disponuje přední kamerou pro videohovory a elegantním designem.

iPhone 4G

 

iPhone Video

iPhone Video na první pohled zaujme „hranatým“ designem, zajímavým zakřivením zad a postranními tlačítky pro pořízení a ovládání videa. Koncept pochází z dílny Chromatix.

iPhone Video Concept
iEye

Koncept s názvem iEye vás na první pohled zaujme netradičně umístěným fotoaparátem a spouští. Autorem konceptu je Adam Benton.

iEye

iPhone Nano

Jak už název napovídá, koncept iPhone Nano představuje výsledek teoretického spojení jablečného iPhonu a iPodu Nano. Zdroj: FreshAndConent.

iPhone_nano
iPhone Pro

Koncept iPhonu v provedení unibody vypadá elegantně a decentně. iPhone Pro připomíná o něco širší iPhone 4, materiálem je sklo a hliník.

iphone-pro-sexy-concept-02

iPod Chimera

iPod Chimera je skutečně velice povedený koncept, který ale příliš „jablečně“ nevypadá. Tenký, elegantní, a s možností bezdrátového poslechu hudby. Hlavním materiálem je titan.

ipod-chimera

iPod Nano 4G

Koncept iPod Nano 4G se vyznačuje elegantním odstínem černé. Nechybí mu ikonické středové kolečko pro ovládání a relativně dobře čitelný displej.

ipod_nano_4g_by_chromatix
iPod Shuffle

Koncept iPod Shuffle nepatří do kapsy ani do batohu, ale na zápěstí. Samozřejmostí je bezdrátové připojení ke sluchátkům, díky kterému by tento model ocenili zejména sportovci.

hiPod

Stejně jako předchozí koncept má i hiPod podobu náramku, připomínajícího velké futuristické hodinky. Po odklopení displeje lze hiPod ovládat, autorem konceptu je Isamu Sanada.

hipod

Apple iRing

Koncept iRing představuje netradičně vyhlížející prsten, s jehož pomocí můžete přes Bluetooth připojení ovládat nejen svůj iPod. iRing slouží k ovládání hlasitosti i přehrávání médií na jablečných zařízeních, autorem konceptu je Victor Soto.

iring-02

iVault

iVault je kouzelná krabička, která bez obtíží pojme doslova tisíce skladeb, videí a obrázků. iVault lze bezdrátově synchronizovat s ostatními jablečnými zařízeními.

iVault

 

iCal Watch

iCal Watch jsou elegantní hodinky s dotykovým displejem, které můžete prostřednictvím Bluetooth synchronizovat se svým Apple kalendářem, takže vám už neunikne žádná důležitá schůzka.

 

iSticks

Souprava reproduktorů iStick je kompatibilní se širokou škálou jablečných výrobků. Reproduktory se vyznačují „hranatým“ designem a hliníkovým provedením.

 

isticks

iLight

V konceptu iLight si můžeme všimnout dotykového panelu, s jehož pomocí lze osvětlení ovládat. Panel slouží nejen k vypnutí a zapnutí světla, ale i k ovládání stupně intenzity svícení. Zdroj: Miyoshimasato.

ilight

Koncepty, které jsme vám v dnešním článku představili, Apple jistě jen tak neuvede do praxe. Vybrali jste si svého favorita?

Apple-Book-main

Dnes nejčtenější

.