Zavřít reklamu

Letošní WWDC je už téměř za dveřmi. Od představení nových operačních systémů a dalších softwarových novinek, k čemuž je tato konference převážně určena, nás totiž dělí méně než dva týdny. Zatímco jsme však loni očekávali příchod nového iPadu Pro a HomePodu, kterému jsme tehdy ještě říkali Siri Speaker, letos o chystaných novinkách příliš věcí nevíme. Apple však na svém eshopu provedl několik nenápadných změn, díky kterým tak můžeme příchod upgradovaných verzí některých produktů s předstihem odhalit. 

Pokud byste nabídkou Applu na jeho stránkách brouzdali a chtěli byste si objednat 12” MacBook, měli byste smůlu. Jak u menší 256GB varianty, tak i u větší 512GB varianty totiž Apple slibuje doručení mezi 13. až 18. červnem, což je poměrně zvláštní. Dostupnost těchto počítačů totiž nebyla v poslední době rozhodně špatná. Před nedávnem se však skutečně spekulovalo o tom, že jejich hardware Apple upgraduje, aby byl alespoň o trochu výkonnější a právě stažení tohoto produktu z prodeje, respektive jeho pozdní doručování tento úmysl víceméně potvrzuje. S podobnými kroky jsme se totiž setkali několikrát i v minulosti, kdy byl starý produkt nahrazen novým. 

Nejsou to však jen 12” MacBooky, které se velmi pravděpodobně dočkají upgradu. Stejné věci si totiž můžete všimnout i u 13” MacBooků Pro s Touch Barem, které vám Apple též dodá po WWDC. Pokud byste měli zájem o variantu s 256GB, počkáte si do něj od 8. do 11. června. V případě 512GB varianty je pak čekací doba od 5. do 7. června. To samé platí i u 15” MacBooku Pro, na který si ve variantě 256GB počkáte též od 5. do 7. června. WWDC však proběhne o den dříve, což právě příchodu vylepšených MacBooků pro napovídá. 

Mrkněte na screenshoty z webu Applu, na kterých je posunutá doba doručení zachycena: 

Pokud doufáte, že se na WWDC objeví i další upgradované produkty, budeme vás nejspíš muset zklamat. Při procházení webu jsme si totiž již žádného “podezřelého” data dodání nevšimli. Ať už to jsou MacBooky Air, iMacy, iPhone SE či iPad Pro, jehož bezrámečková verze mohla teoreticky přijít, vše vám Apple doručí ještě před WWDC, většinu pak do druhého dne.

Na bezrámečkový iPad si nejspíš ještě chvíli počkáme:

Samozřejmě je v tuto chvíli velmi těžké říci, jakých upgradů se MacBooky a MacBooky Pro dočkají. Žádná obří vylepšení se však nejspíše úplně očekávat nedají. Se stoprocentní jistotou to ale samozřejmě říci nemůžeme, takže se raději připravte na cokoliv. 

wwdc18_fb

Dnes nejčtenější

.