Zavřít reklamu

Pravděpodobně si vzpomínáte na kauzu Bendgate, která se týkala toho, že se iPhone 6 Plus při nošení v kapse ohýbal. Pojišťovací společnost SquareTrade pluskový model před čtyřmi lety testovala a zjistila, že je možné iPhone 6 Plus ohnout i při běžném používání. Tentokrát se k aféře vracíme. Soudní dokumenty totiž ukázaly, že Apple věděl o problémech iPhonu 6 a iPhonu 6 Plus ještě před jejich vydáním.

Samotný Apple tehdejší vlajkové lodě testoval, a potom uvedl, že mobilní telefony by sice mohly mít problém s ohýbáním, ale ujistil zákazníky, že testy ukázaly, že jsou iPhone 6 i jeho větší bratr iPhone 6 Plus pevné a odolné telefony. Podle slov cupertinské společnosti docházelo k ohýbání velice vzácně a postihlo pouze několik málo zákazníků.

Apple se snažil obhajovat i navzdory tomu, že si spousta zákazníků stěžovala na to, že jim obrazovka zamrzá a nereaguje. Apple však uváděl, že po strukturální stránce je iPhone v pořádku. Apple vadu později v tichosti opravil použitím jiných materiálů, ukazují dnešní dokumenty. Okresní soud v USA však zveřejnil některé dokumenty v rámci jiného sporu, který obviňoval Apple ze zavádění zákazníků.

Apple údajně ještě před odhalením šestkových iPhonů zjistil, že se budou snadněji ohýbat než předchozí generace. Kalifornský gigant věděl, že u iPhonu 6 je 3,3krát větší pravděpodobnost ohýbání než u iPhonu 5s, kdežto u iPhonu 6 Plus je pravděpodobnost 7,2krát větší.

iphone-6-bend-859x600

 

Dnes nejčtenější

.