Zavřít reklamu

Není to jen nová generace iPhonů, na čem Apple tvrdě pracuje. I jeho autonomní řídící systémy jsou pro něj totiž nesmírně důležité a chce je co možná nejrychleji posouvat na zcela novou úroveň, aby byl v tomto závodě technologických gigantů minimálně v popředí. Poté, co však odpískal projekt na vývoj vlastního automobilu, se však musí daleko více spoléhat na jiné automobilky, se kterými může svůj projekt dotáhnout ke zdárnému cíli. Poslední měsíce však jasně ukázaly, že to v tomto ohledu mít jednoduché rozhodně nebude.

Před několika měsíci se spekulovalo o tom, že Apple uzavírá partnerství s automobilkami BWM a Mercedes-Benz, se kterými chtěl projekt samořiditelného elektromobilu pomalu dotáhnout ke zdárnému konci. Veškerá jednání však nakonec ztroskotala na požadavcích Applu, které nebyly automobilky ochotny akceptovat. Jablečná společnost se tak musela v automobilovém průmyslu porozhlédnout po jiném partnerovi. Tím se stal podle čerstvých informací německý Volkswagen.

iVolkswagen

Podle dostupných informací se Applu podařilo s Volkswagenem vyjednat dohodu, která zahrnuje přestavbu jeho modelů T6 Transporter na samořiditelné vozy, které budou využívány zaměstnanci Applu pravděpodobně v Apple Parku. Detailnější informace však bohužel v tuto chvíli nevíme, tudíž nemůžeme říci například ani to, kdy se prvních samořiditelných Transporterů dočkáme. Příliš dlouho bychom však čekat nemuseli. Není tomu totiž tak dávno, co se o podobných plánech Apple zmínil a je jasné, že je bude chtít brzy zrealizovat.

Na těchto automobilech Apple svůj řídící systém testuje: 

O úspěších Applu na poli autonomního řízení svědčí i jeho neustálé rozšiřování testovací flotily, kterou brázdí kalifornské silnice. Počet jeho testovacích aut totiž již nyní přesahuje padesátku, což je opravdu velmi slušné číslo. I z toho tak lze usuzovat, že se Applu v tomto odvětví daří. Nechme se však překvapit. Jelikož je tato technologie stále úplnou novinkou, může být její příchod komplikovanější než si myslíme. 

Apple-Car-1

Dnes nejčtenější

.