Zavřít reklamu

Mobilní platforma Microsoftu je již mrtvá, technická podpora bude trvat jen do poloviny roku 2019, žádné novinky nečekejte. Nějak takhle v kostce vypadalo prohlášení víceprezidenta Microsoftu Joe Belfiora na Twitteru před zhruba rokem a půl. Podle některých zdrojů sám přestal mobil s Windowsem používat a přešel na iPhone. Jak se ale zdá, Microsoft se nepoučil a s mobilními operačními systémy to nehodlá vzdát. Vypadá to totiž, že společnost pracuje na novém operačním systému, který by mohla uvést se svým dlouho očekávaným smartphonem Surface Phone.

Jeden vývojář objevil v kódu Windowsu 10 informace naznačující, že Micorsoft stále pracuje na něčem, čemu říka „OS Andromeda“ a „Factory OS Andromeda Device“, které by mohlo souviset právě s možná chystaným Surface Phonem. O Andromedě jsme slyšeli již dřív. Některé zdroje uváděly, že se bude jednat o čistě mobilní operační systém určný pro smartphony značky Microsoft. Momentálně převažuje názor, že se bude jednat o modulární verzi Windowsu, kterou bude moct společnost pozměňovat pro různá zařízení. Podporovat bude procesory x86 stejně jako mikroprocesory s architekturou ARM. Nejspíš se jej tedy dočkáme jak na noteboocích a stolních počítačich, tak na smartphonech nebo tabletech.

Kódy obsažené v jedné z posledních aktualizací W10:

Kód byl zveřejněn na Twitterovém účtu „Walking Cat“. Ten jej objevil v nedávně aktualizaci, což může naznačovat, že se na novinkách intenzivně pracuje. Více bychom se mohli dozvědět koncem roku. Myslíte, že by tahle verze operačního systému mohla vydržet trochu déle?

microsoft-fb

Dnes nejčtenější

.