Zavřít reklamu

Mobilní platební služby jsou ve světě čím dál oblíbenější. Není se však čemu divit. Díky možnosti platit přes svůj mobilní telefon totiž odpadá starost nosit s sebou hotovost či platební karty, což mnoho lidí kvituje. Toho si jsou samozřejmě technologické společnosti moc dobře vědomy a svým zákazníkům nabízí své vlastní platební služby, kterými jsou schopny vcelku solidně vydělávat. Mezi nejznámější patří bezesporu Apple Pay, Samsung Pay či Google Pay. Pokud si však myslíte, že právě tyto tři vládnou světu, jste na omylu. Minimálně v USA totiž vládne tomuto odvětví někdo zcela úplně jiný.

Máte rádi kávu? Pokud ano, nebude vám cizí název Starbucks. Věděli jste však, že tato společnost, která se proslavila právě dobrou kávou, proráží v USA i na poli mobilních platebních služeb, ve kterých dokonce dominuje? Jasně, služba Starbucksu se od konkurence lehce liší. Nedá se s ní totiž platit všude ale jen ve Starbucksu, ve kterém můžete získat po této platbě kredity na různé výhody. Princip je však víceméně stejný. Nakoupíte, zaplatíte mobilem a odejdete. Možná i kvůli tomu, že je nákup kávy skrze platební službu Starbucksu neuvěřitelně jednoduchý, se proto těší služba nebývalé oblibě. 

S Apple Pay můžete platit i skrze Apple Watch:

Apple Watch Series 3

 

Podle prognóz společnosti eMarketerem dosáhne služba Starbucksu v USA do konce tohoto roku zhruba 23,4 milionů uživatelů, což je více než 22 milionů amerických uživatelů Apple Pay, 11,1 milionů uživatelů Google Pay a 9,9 milionů uživatelů Samsung Pay. Ač se to může zdát vcelku vtipné, je to právě Starbucks, kdo nyní v USA v tomto odvětví vede. A co víc, vést by měl podle analytiků zhruba do roku 2022.

Ačkoliv je tato statistika poměrně zajímavá, nás v České republice a na Slovensku zajímá především to, kdy se v našich luzích a hájích dočkáme dlouho očekávaného Apple Pay. O tom se totiž již poměrně dlouho spekuluje ale jeho příchod je stále v nedohlednu. Bude to tedy ještě letos? 

apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.