Zavřít reklamu

V uplynulých několika měsících se často řešilo, že Apple záměrně zpomalil starší jablečné telefony s degradujícími bateriemi, aniž by o tom informoval uživatele. Jakmile pravda vyplula napovrch, Apple jako omluvu zahájil program na výměnu baterií za zvýhodněnou cenu. U modelů iPhone 6 a novějších zlevnil výměnu baterií z původních 79 dolarů na pouhých 29 dolarů.

Mnoho zákazníků si však baterii vyměnilo v minulém roce ještě za plnou cenu, čímž de facto svůj iPhone vzkřísili (tedy v případě, že jeho výkon ovlivňoval software pro správu napájení. Aby tak nebyli tito zákazníci znevýhodněni, připravil pro ně Apple program pro navrácení části jejich peněz. Ti, kteří si v období od 1. ledna do 28. prosince 2017 nechali vyměnit baterii za plnou cenu, tedy za 79 dolarů (či ekvivalent k této částce v ostatních zemích), mají nyní právo na vrácení 50 dolarů či ekvivalentu k této částce v ostatních zemích.

Zpomalování iPhonů se týká iPhonů 6 a modelů novějších vyjma loňských:

Všichni zákazníci, kteří si nechali vyměnit baterii v App Storu či autorizovaném servisu Applu, mají nárok na vrácení 50 dolarů. Pokud si to spočítáte, je to férové. Zákazník, který zaplatil plnou cenu, musel zaplatit 79 dolarů, ale ve zvýhodněném programu by ho výměna vyšla na 29 dolarů, a tak Apple vrací zpět rozdíl mezi plnou a zvýhodněnou cenou.

Ale pozor. Apple samozřejmě vrátí peníze pouze těm zákazníkům, kteří si nechali baterii vyměnit v autorizovaném servisu, nebo přímo v Apple Storu. Pokud výměnu provedla třetí strana, potom zákazník nemá právo na vrácení peněz. Pokud jste tedy ve výše zmíněném termínu též baterii vyměnili, zeptejte se na navrácení peněz servisu, ve kterém jste ji vyměnili či kontaktujte podporu Applu, která vám s postupem poradí.

iphone battery fb

Dnes nejčtenější

.