Zavřít reklamu

O tom, že americký prezident Donald Trump používá iPhone, v němž má nainstalovanou pouze jednu jedinou aplikaci, kterou je Twitter, jsme vás už informovali zhruba před rokem. Podle serveru Politico však používá rovnou dva jablečné telefony, nicméně není příliš zodpovědný, co se zabezpečení smartphonu týká.

Trump údajně vlastní dva iPhony, přičemž z jednoho telefonuje a z druhého vkládá příspěvky na sociální síť Twitter, kde je poměrně dost aktivní. Odborník na bezpečnost v Bílém domě doporučil Trumpovi, aby vyměňoval iPhone, na němž má Twitter, každých 30 dní, ovšem Trump odmítá každý měsíc vyměňovat iPhone, protože je to pro něj nepohodlné. Jako další varianta se tak nabízí pravidelná kontrola, která by všechny bezpečnostní hrozby, které by mohl prezidentův telefon obsahovat, odhalila. Ani ta se však nekoná. Trump totiž údajně nedal zkontrolovat iPhone bezpečnostním expertům po dobu pěti měsíců.

Obama byl jiná káva

V Bílém domě nejsou na podobné chování prezidenta příliš zvyklí. Bývalý prezident Barack Obama byl totiž v tomto ohledu úplně jiný. Během funkčního období dával telekomunikačním pracovníkům v Bílém domě kontrolovat své zařízení každých 30 dní, čímž eliminoval veškeré bezpečnostní rizika opravdu poctivě.

Trumpův mobilní telefon disponuje i fotoaparátem a mikrofonem, zatímco Obama měl smartphone bez těchto prvků. Funkce GPS má však vypnuté. I tak ale představuje chování nynějšího amerického prezidenta podle bezpečnostních expertů značné riziko a rozhodně s ním nesouhlasí. Trump je však pověstný svou tvrdohlavostí, takže se dá očekávat, že ze své zvyklosti jen tak nesejde.

trump iphone

Dnes nejčtenější

.