Zavřít reklamu

Apple dnes rozeslal tiskové pozvánky médiím na nadcházející vývojářskou konferenci WWDC, která se odehraje v pondělí 4. června v 10:00 hodin pacifického času, čili v 19:00 času našeho. Apple první den konference představí tradičně softwarové a hardwarové novinky. V letošním roce očekáváme, že cupertinská společnost odhalí další verze systémů iOS, macOS, tvOS a watchOS. Dokonce je možné, že Apple využije událost k odhalení i nových modelů iPad Pro a Mac.

Koncept bezrámečkového iPadu Pro:

Apple údajně pracuje na další generaci iPadu Pro, který by měl dostat design iPhonu X, tedy měl by mít displej od okraje k okraji a měl by se zbavit Home Buttonu. Znamená to tedy, že namísto Touch ID se k odemknutí iPadu Pro bude používat Face ID. Ovšem není jasné, jestli bude zařízení připraveno k představení na WWDC, protože některé pověsti naznačují, že iPad Pro spatří světlo světa až později v tomto roce. Apple často na WWDC odhaluje upgradované Macy, iMacy, MacBooky Pro a MacBooky.

Je také možné, že Apple využije událost WWDC k zahájení prodeje dlouho očekávané nabíjecí podložky AirPower, která je navržena tak, aby nabíjela tři jablečné produkty zároveň, a to tedy konkrétně iPhone X, 8 a 8 Plus současně s AirPods a Apple Watch Series 3.

Apple v březnu oznámil, že se WWDC v letošním roce uskuteční opět v McEnery Convetion Center v San Jose v Kalifornii. Vstupenky na vývojářskou konferenci, které vyjdou na 1 599 dolarů, byly distribuovány vývojářům náhodným výběrem v březnu. Cupertinská společnost také poskytla studentům a členům organizace STEM celkem 350 stipendií, mezi něž patří i bezplatná vstupenka na WWDC a bezplatné ubytování na státní univerzitě v San Jose.

Konference se zúčastní přibližně 5 tisíc vývojářů z celého světa. Pro příznivce Applu, kteří nemají to štěstí, aby se zúčastnili konference, kalifornský gigant připravil přímý přenos z události prostřednictvím webové stránky Applu nebo aplikace WWDC, která je dostupná pro iPhone a iPad, nebo Apple TV.

wwdc18_fb

Dnes nejčtenější

.