Zavřít reklamu

Minulý týden se ve světě začalo čile spekulovat nad umístěním dalšího plánovaného kampusu společnosti Apple. Ta má totiž díky daňové reformě prezidenta Trumpa chuť do USA převést značnou část svých zahraničních peněz a částečně je právě v Americe investovat, díky čemuž by mohla tamní ekonomika velmi slušně prosperovat. Jako nejpravděpodobnější místo pro výstavbu nového kampusu se pak jeví Severní Karolína a podle všeho je jen otázkou času, kdy Apple tuto lokalitu oficiálně potvrdí. Ačkoliv se však doposud zdálo, že nemá tato lokalita takřka žádnou chybu, vypadá to, že zcela dokonalá též nebude. 

Za velmi nešťastné začali označovat umístění kampusu v Severní Karolíně aktivisté z LGBT, tedy osoby s menšinovým sexuálním zaměřením. Podle jejich slov je totiž Severní Karolína k lesbám, gayům, bisexuálům a transgenderům extrémně nehostinná a dá se označit jako jeden z nejvíce nepřátelských států v USA. Její guvernér se sice před svým zvolením zavázal s touto situací něco udělat, zatím se však tato skupina žádných vstřícných gest nedočkala. 

Změní Apple stanovisko?

S ohledem na tyto skutečnosti jsou tak aktivisté z LGBT přesvědčeni o tom, že by pro ně neměla výstavba kampusu v tomto státě prakticky žádný přínos, což je ale svým způsobem škoda. Pracovní místa, kterých má Apple vytvořit tisíce, by totiž mohli obsadit i tyto osoby, což se zdá v Severní Karolíně jako sci-fi. I proto tak na Apple naléhají, aby si výstavbu dobře rozmyslel.

Těžko v tuto chvíli říci, zda Apple nahlížel při výběru lokality na věc i z podobných pohledů či nikoliv. Pokud však nabyl přesvědčení, že je Severní Karolína zdaleka nejlepší variantou, nedá se úplně očekávat, že je kvůli podobným protestním hlasům změní. 

apple campus fb

Dnes nejčtenější

.