Zavřít reklamu

Ačkoliv není Steve Wozniak v Applu již poměrně dlouhou dobu, mnoho jablečných fanoušků ho přesto miluje. Woz, jak se tomuto urostlému vousatému staříkovi přezdívá, má totiž slušně proříznutou pusu a pro ostrá slova nechodí daleko. Terčem kritiky se ostatně stal již několikrát i jeho milovaný Apple. Pustil se však i do zakladatele Tesly, Elona Muska, či do Zuckerberga po skandálu s únikem dat uživatelů Facebooku. Krom kritiky však Woz rád popisuje i svůj pohled na současný svět, což je mnohdy zajímavější než právě slova kritiky. Pár velmi zajímavých myšlenek pak vyslovil i na nedávné konferenci WeAreDevelopers, která se konala ve Vídni a skončila teprve včera.

Woz se v jednom z rozhovorů na konferenci rozpovídal o tom, co má podle něj v budoucnu velký potenciál změnit svět či minimálně mít na něj velký vliv. Pokud si však myslíte, že svými slovy zabrousil na Apple či některého jiného technologického giganta, jste na omylu. Podle Steva má totiž velmi solidní potenciál kryptoměna Ethereum. O tu se nyní Woz velmi zajímá a považuje ji za platformu. “Ethereum by mohla mít stejně jako kdysi Apple v dlouhodobém horizontu velký potenciál,” řekl.

Vypadá to tedy, že kryptoměnám Wozniak věří a vidí v nich budoucnost. Vzhledem k tomu, co jej potkalo před pár měsíci, je to však poměrně zajímavé. Kvůli své chybě totiž před nedávnem přišel o několik Bitcoinů, které se rozhodl prodat poté, co zjistil, že nesplňují to, co při jejich nákupu očekával. Nějaké peníze však v kryptoměnách stále má, byť to už nejsou tisíce dolarů. 

Stále ve formě

A jak se daří Wozovi nyní? Parádně. Z technologického světa, který tolik miluje, se totiž samozřejmě nevzdálil a i nadále v něm působí. Před nedávnem založil vlastní školu Woz U v Arizoně, ve které se studenti učí programovat, což považuje za důležité. Ostatně, tuto myšlenku sdílí i se samotným Applem, který řadí schopnost programovat takřka na úroveň ovládání jazyka či matematiky. 

Uvidíme, zda se tedy Wozovi jeho vize vyplní a kryptoměny, potažmo pak speciálně Ethereum svět v budoucno ovlivní alespoň tak, jak to udělal Apple. V tuto chvíli je však velmi těžké říci, zda na to potenciál skutečně má. Spousta lidí je totiž stále přesvědčena o tom, že celé šílenství kolem kryptoměn je jen velká nafouknutá bublina. A co si myslíte vy?

APPLE WOZNIAK

Dnes nejčtenější

.