Zavřít reklamu

O víkendu se ve Velké Británii, USA a mnoha dalších zemích nemluvilo téměř o ničem jiném, než o královské stavbě prince Harryho a jeho snoubenky Meghan. Jelikož mnoho lidí převážně z Velké Británie královskou rodinu miluje, byla pro ně svatba jednoho z jejich členů tématem číslo jedna. Mnozí z nich proto neváhali ve Windsoru například kempovat, jen aby měli na novomanžele co možná nejlepší výhled při jejich cestě z katedrály. Tušili jste však, že i na této velkolepé události zanechal svou stopu Apple a hned dva jeho produkty?

O prvním svatebním jablečném produktu jsme vás informovali již v sobotu dopoledne. Jedná se totiž o svatební edici iPhonu X se zlatými zády, na kterých je vyobrazena fotografie novomanželů. Zlatníci, kteří těchto modelů vyrobili na 99 kusů, si pak za jeden účtují zhruba 4000 dolarů, což je sice pořádná pálka, někteří milovníci královské rodiny takto hluboko do kapsy určitě sáhnou. Druhý jablečný produkt, který zanechal na svatbě stopu, je však o poznání zajímavější. Podíval se totiž přímo do katedrály a byl přímým účastníkem obřadu.

iPad šesté generace:

Pokud jste dění okolo svatby alespoň koutkem oka sledovali, určitě vám neuniklo vystoupení biskupa Michaela Curryho, které bylo skutečně energické a poměrně netradiční. Chvílemi totiž vypadalo prakticky jako vystřižené z amerického filmu, což působilo v prostorách katedrály plné konzervativních Britů poměrně zajímavě. Někteří svatebčané se se slovy biskupa ztotožnili a usmívali se, jiní včetně královny Alžběty II. však byli touto formou kázání zaskočeni. Je tedy jasné, že biskup svým vystoupením rozhodně zaujal. A co má tohle všechno společné z Applem? Především to, že své celé kázání měl před sebou otevřené na iPadu, ze kterého jej chvílemi četl či se z něj minimálně odrážel. Jablečný tablet se tak dostal skutečně přímo do centra dění. 

ipad svatba

Za shlédnutí pak stojí i videozáznam jeho projetu, ve kterém si můžete všimnout, jak iPad ke svému výkladu využívá. Je totiž jasně patrné, že se ho prakticky nedotýká, takže nejspíše použil aplikaci, která pomalu „roluje“ text dolů místo něj v reakci na jeho hlas.

https://www.youtube.com/watch?v=sLoGzo945S0

Jak tedy můžete sami vidět, produkty od Applu jsou využívány k věcem, u kterých byste to nejméně čekali či lidmi, u kterých byste to čekali nejméně. Pokrok však samozřejmě nelze zastavit a náhrada klasického papíru displejem tabletu je toho jasným důkazem. 

ipad knez

Dnes nejčtenější

.