Zavřít reklamu

Loňské iPhony přinesly krom skleněných zad umožňujících bezdrátové nabíjení i novinku ve formě rychlonabíjení, díky kterému si svůj jablečný telefon dobijete o poznání rychleji. Má to ale háček. Pokud chcete rychlonabíjení využívat, potřebujete k tomu nabíječku k tomu vhodnou, což 5W adaptér, který Apple přibaluje do krabiček, rozhodně není. Nezbude vám tak nic jiného než zainvestovat do silnějšího adaptéru, který zvládá minimálně 12W,. Nákup potřebných doplňků, které vám rychlonabíjení umožní, však stojí nemalé peníze. Není se tak čemu divit, že si za nepřibalení rychlonabíječky Apple vysloužil u svých zákazníků spoustu kritiky. Mnozí z nich totiž zkrátka nemohou přijmout fakt, že k telefonu, jehož cena může překročit i třicetitisícovou hranici, není Apple ochoten přibalit ani tak banální věc, jakou rychlonabíječka bezesporu je. To by se ale mělo letoškem změnit. 

Není to tak dávno, co se začaly objevovat první zvěsti o tom, že letos Apple rychlonabíječky k iPhonům do krabiček skutečně přibalí. Před pár dny jsme pak dokonce viděli únik CAD výkresů, které nám podobu 18W adaptéru pro iPhony prozradil. Pokud vás však žádná z předešlých informací o příchodu rychlonabíječek do krabiček nepřesvědčila, pokusíme se vás přesvědčit dalším trumfem. Kolegové z portálu 9to5mac si totiž všimli skutečně zajímavé věci. 

Takto má adaptér vypadat:

Adaptér do zdi by se měl s iPhonem propojit skrze klasický kabel, na jehož jednom konci bude Lightning konektor a na konci druhém USB-C. Tyto typy kabelů už Apple v nabídce samozřejmě má, jelikož skrze ně lze propojit iPhone či iPad například k novým MacBookům či MacBookům pro, protože ty jinými porty než USB-C nedisponují. A právě tento typ kabelu Apple minulý měsíc potichu zlevnil. Zatímco metrový kabel USB-C to Lightning stál celých 25 dolarů, nyní za něj zaplatíte 19 dolarů (nebo 579 korun na českém eshopu Applu). Na tom by nejspíš nebylo nic zvláštního, kdyby však tato cena nekorespondovala s cenou klasického Lightning kabelu s klasickým USB-A. Ačkoliv je samozřejmě možné, že se jedná jen o časově omezenou akci, nemůžeme samozřejmě vyloučit ani to, že se Apple začal zkrátka a dobře pomalu připravovat na příchod rychlonabíječek v balení. Bylo by totiž poměrně zvláštní, kdyby tyto kabely prodával dráž než klasické Lightning to USB-A, když by byla tato nabíječka jediným příslušenstvím v krabičce (krom sluchátek) a v případě zničení kabelu by vám tak nic jiného, než sáhnout po Lightning to USB-C nezbývalo. 

Doufejme, že se tedy skutečně nových adaptérů dočkáme. Krom uživatelů iPhonů by z toho totiž mohli těžit například i majitelé iPadů. Adaptéry do zásuvky, které k nim Apple přibaluje, jsou totiž poměrně velké. Pokud by se však Applu skutečně podařilo vytvořit nový 18 W adaptér, je poměrně pravděpodobné, že krom iPhonů jej začne přibalovat i k budoucím iPadům. 

usb-c-to-lightning-cable

Dnes nejčtenější

.