Zavřít reklamu

Kde jsou ty časy, kdy nám k poslouchání hudby z YouTube stačilo spustit Safari, najít si požadovanou skladbu, zamknout telefon a pomocí panelu hudbu spustit. Bohužel, i tento trik se Applu podařilo opravit a nám od té doby nezbylo nic jiného, než jen oči pro pláč. Hodně lidí přešlo například na Spotify nebo Apple Music, kde za malý měsíční poplatek můžete poslouchat tolik hudby, kolik se vám zachce. I přesto se ale našli koumáci, kteří za hudbu platit nechtějí, a raději najdou nový bug nebo chybu k tomu, aby si hudbu mohli pustit na pozadí z YouTube. K této skupině sice nepatřím, už několik měsíců aktivně používám Spotify, ale i přesto jsem se rozhodl, že se s vámi o tento trik podělím. Jak tedy na to?

Hudba z YouTube na pozadí

Abychom si mohli pustit jakékoliv video z YouTube na pozadí, musíme k tomu využít aplikaci třetí strany. Aplikace, která nám toto umožní, se nazývá Dolphin X a stáhnete ji na App Storu pomocí tohoto odkazu. Poté, co se Dolphin X stáhne, jej otevřeme. Zjistíme, že se jedná o klasický internetový prohlížeč – má ale přidanou hodnotu. Dokáže totiž přehrávat hudbu nejen z YouTube na pozadí. V Dolphinu X tedy přejdeme na webovou adresu YouTubespustíme skladbu, kterou chceme přehrát na pozadí. Poté se přesuneme na domovskou obrazovku nebo zařízení zamkneme. Nyní stačí pomocí gesta otevřít Ovládací centrum (swipe z dolní části obrazovky směrem nahoru). Poslední krok spočívá v tom, že stiskneme ikonu Play v podobě trojúhelníku.

Bohužel, ještě doteď neexistuje možnost, díky které bychom mohli hudbu z YouTube poslouchat na pozadí bez instalace aplikace třetí strany. Oficiálně se toho od Applu už určitě nedočkáme, stále je tady ale možnost, že se v dalších aktualizacích systému objeví chyba, která to umožní. Pokud se taková chyba najde, určitě o tom budete z mé strany včas upozorněni ve formě návodu.

youtube logo

 

Dnes nejčtenější

.