Zavřít reklamu

O tom, že se Apple chystá pustit do neprobádaných vod filmového průmyslu, si štěbetají vrabci na střeše zhruba od léta loňského roku. V tomto období totiž začaly vyplouvat na povrch první zprávy, které plány Applu odhalovaly. Postupem času jsme se pak dozvěděli o spoustě chystaných seriálů, na jejichž tvorbě se Apple domluvil s věhlasnými umělci a režiséry, kterým Hollywood leží u nohou. Možná i proto se od Applu očekávají skutečně velké věci, které by nám měl alespoň částečně ukázat již poměrně brzy. Jaké jsou ale jeho dlouhodobější vize?

Na tuto otázku se pokusil odpověděl analytik Gene Munster ze společnosti Loup Ventures. Díky jeho zdrojům by měl mít totiž poměrně dobrý vhled do této problematiky, kterou by rád klientům jeho společnosti alespoň částečně rozšifroval. A co tedy Apple chystá? Podle Geneho velké věci. Investice do originálního videoobsahu totiž budou skutečně obří a v následujících letech vzrostou zhruba o 50 % každý rok. V roce 2022 pak budou výdaje Applu za originální obsah zhruba 4 miliardy dolarů. I kvůli tomu se tak prý rozhodne vytvořit “nový domov” pro jeho videoobsah. 

Na podobné Apple TV bychom si mohli v budoucnu originální videoobsah Applu vychutnávat: 

Dočkáme se nové streamovací služby? 

Že nevíte, co si pod tímto pojmem představit? Nejste sami. Ani Apple totiž podle všeho zatím zcela neví. Vzhledem k obřím investicím do videoobsahu je však Munser přesvědčen, že je odhodlán bojovat s Netlixem. Teoreticky bychom tak mohli očekávat spuštění nové streamovací služby, ve které Apple oddělí veškerý videoobsah od hudby. V Apple Music tak možná již v budoucnu nenalezneme například Carpool Karaoke či různé dokumenty, které do něj Apple čas od času umisťuje. Díky tomuto kroku by se navíc solidně zvedly tržby Applu z odvětví Služeb, které je teď na solidním vzestupu. 

Vše bude samozřejmě záležet na tom, jak se originální obsah Applu ujme. Jak už jsem však psal výše, s ohledem na zvučná jména, která pro jeho tvorbu oslovil, bychom se mohli dočkat skutečně zajímavých věcí. Zda ale budou konkurenceschopné i pro Netflix samozřejmě předpovědět nedokážeme. 

Apple TV shows FB

Dnes nejčtenější

.