Zavřít reklamu

Face ID je bez debat jistě jedním z důvodů, proč je iPhone X tak moc oblíbený. Apple s touto technologií umožnil majitelům vlajkové lodi odemykat svůj iPhone díky skenování obličeje a jistě byla jen otázka času, kdy se začne opičit androidí konkurence. Již nějakou dobu se šušká, že první smartphone s Androidem, který se představí s funkcí skenování obličeje, bude od čínské společnosti Xiaomi. Technologie by měla být obsažena v chystaném modelu Xiami Mi7, který společnost hodlá představit 23. května. Týden před oficiálním představením unikl renderový snímek, jenž ukazuje komponenty umožňující trojrozměrné skenování obličeje.

Renderový snímek výřezu displeje u Xiami Mi7 v porovnání s modulem od Applu:

Na displejovém výřezu je na první pohled vidět spousta hardwarových prvků. Na levé straně by se mohla nacházet infračervená kamera, která by měla napomáhat detekci obličeje za zhoršených světelných podmínek. Vedle se nejspíše nachází přední fotoaparát a ve středu výřezu vidíme zřejmě ušní reproduktor, nad kterým se nachází mikrofon. Čtvercová komponenta na pravé straně by mohla představovat bodový projektor, který převádí dvojrozměrný obraz na trojrozměrnou scénu. Účel poslední kamery není zatím znám.

Samozřejmě, že výše uvedené popisy jsou pouze domněnky. Co jednotlivé součástky dovedou a jaká je jejich role v technologii rozpoznávání obličeje se dozvíme již příští týden. Vedle této technologie bude Xiami Mi7 údajně disponovat i senzorem otisků prstů na zadní straně smartphonu. Bude tak na zákazníkovi, jaký způsob odemykání přístroje zvolí.

face-id-fb

 

Dnes nejčtenější

.