Zavřít reklamu

Ilustrace vytvořené na jablečných produktech nejsou nic výjimečného, například i obálka magazínu The New Yorker či plakát k filmu Logan byl kompletně vytvořen na tabletu s logem nakousnutého jablka. Před několika dny jsme vás dokonce informovali o tom, že na iPadu Pro dokážou kreslit i technicky negramotní umělci. Ovšem tentokrát přichází ilustrace z trochu jiného soudku.

Jeden americký ilustrátor se rozhodl převést do komiksové podoby podmínky služby Apple iTunes. Pravděpodobně smluvní podmínky, které jsou neskutečně dlouhé, četl jen málokdo. Takřka všichni raději podmínky odsouhlasí, aniž by nahlédli na nečitelné formulace.

Čtyřiapadesátiletý Robert Sikoryak se rozhodl, že nakreslí podmínky Apple iTunes do komiksu. Jeho tvorba měla tak velký úspěch, že byla vydána i v knižní podobě. Přečtěte si podmínky Apple iTunes ve formě komiksu, určitě se vám to bude číst lépe.

Ilustrátor kreslil různými styly, jimiž chtěl připomenout legendární ilustrátory, jako jsou Jim Steranko, Jim Davis či Osamu Tezuka. Jestliže přemýšlíte, kdo je neoholený pán na obrázcích, nejedná se o nikoho jiného než o Steva Jobse.

Velmi povedená práce, nemyslíte? Jistě mi dáte za pravdu, když řeknu, že takovéto podmínky by skutečně číst bavily. Škoda, že k takovéto prezentaci společnosti prakticky vůbec nepřistupují. Ale kdo ví. Třeba si jednou uvědomí, že tuny malých písmen nejsou zrovna ideální a zaměří se i na tohle. 

komiks podminky

 

Dnes nejčtenější

.